Eryaman Stadyumu'nun temel atma töreni yarın!
Başkent Ankara’da sporun gelişmesi için pek çok çalışmaya öncülük eden Büyükşehir Belediyesi, amatör spor kulüpleri başta olmak üzere sürdürdüğü yardımların yanı sıra şimdi de çok büyük bir projeye imza atacak.

Ankaralılar tarafından özlemle beklenen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 2016 yılı projeleri arasında açıkladığı stadyum, 62 bin 255 metrekare arazi üzerine, bodrum, zemin ve 2 kat olarak inşa edilecek. UEFA standartlarına uygun olarak projelendirilen stadın, 37 bin 765 metrekare inşaat kullanım alanı olacak.  Stadyum; planıyla, seyirciler, sporcular, basın ve VIP mensupları için güvenli ve hızlı şekilde hareket etme imkânı sağlayacak.

YARI AÇIK KABUK ÇATI SİSTEMİYLE İNŞA EDİLECEK
Büyükşehir tarafından yapımı yarın start alacak stadyum, betonarme prefabrik tribün üzerine dairesel çelik yapı, yarı açık “kabuk çatı” sistemiyle inşa edilecek. Taşıyıcı sistemi çelik strüktür; üstü de membranla kaplanacak stat, 22 metre yükseklikte olacak.

Eryaman'a inşa edilecek stat, konumu itibariyle sporseverlere ulaşım kolaylığı da sağlayacak. Metro istasyonuyla parsel komşusu olan stat, Harikalar Diyarı'na 1 kilometre, Eryaman - Sincan bağlantı yoluna 1 kilometre, Ankara Çevre Yolu'na 2 kilometre ve İstanbul Yolu'na 4 kilometrelik mesafede olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181