"İstanbul firmaları Ankara'ya yöneldi"!
Ülkemiz ekonomisinin büyümesine katkı sağlayan en büyük sektörün inşaat olduğunu belirten Komyapı A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Mensuri Seher, inşaat sektörüne bağlı birçok alt sektöre sağladıkları katkıyla ekonomideki canlılığın giderek arttığını söyledi. Ancak bu arz ve talebe göre özellikle şehir merkezlerinde arsa sıkıntısı yaşandığım ifade eden Seher, "Arsa üretilebilir bir ürün değil. Bu nedenle sürdürülebilir arazi yöntemi yani 'kentsel dönüşüm' verimli kullanıldığı takdirde hem şehir planlaması açısından hem de tüketici açısından memnun edici sonuçlar ortaya koyabilir. Kentsel dönüşümde asıl hedef zamanla eskimiş, yıpranmış, kullananlar ve çevre için hayati tehdit oluşturan, ayrıca şehrin yeni yapılaşmasına görsel olarak uyum sağlayamayan yapıları kent estetiğine ve kalite standartlarına uygun hale getirerek bu tehditleri ortadan kaldırmak olsa da yanlış imar planlarının sebep olduğu çarpık kentleşme de ancak bu sayede düzene oturtulabilecektir" dedi.

"Algı yön değiştirdi"
Ankara'ya kentsel dönüşüm projeleri ile adım attıklarını kaydeden Seher, şunları kaydetti: "Kentsel Dönüşüm eskiyi yenilemek, görsel nizamı sağlamak haricinde sosyal, kültürel ve ekonomik bir kaynaşma ile büyük çaplı bir dönüşüme de fırsat sağlar. Yılda 4 bin konut üretme kapasitesi ile yurtiçi ve yurtdışında bir çok ödüllü projeye imza atmış bir firma olarak Ankara'ya kentsel dönüşüm projeleri ile adım attık. Kentsel dönüşüme en çok önem veren, yatırım yapan belediyelerden biri olan Keçiören Belediyesi ile Yükseltepe Mahallesi'nde belediyenin ilk hedefte planladığı bin 600 konutluk dönüşüme girdiğimizde bölge ve planlama açısından hiç tereddüt yaşamadık. Bölge şehrin tamamen merkezinde, nitelikli konutlar yapmaya, büyük projeler inşaa etmeye oldukça uygundu. İnşaatım tamamladığımız Vadikent Konutları'nda şu an ortaya çıkan sonuçlarda bu düşüncemizde haklı olduğumuzu gösterdi. Bu dönüşümle bölgenin kaderi tamamen farklılaştı. 'Şehir batıya doğru ilerler' algısı, hatta şehrin dışına çıkan konut anlayışı bu bölgedeki yeni projelerle yön değiştirdi."

Projenin ilk etabının 570 konutluk Vadikent Konutları ile başladığına dikkati çeken Seher, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bölgeye girdiğimizde ticari kaygıları sebebiyle hiçbir müteahhitin bölgede inşaat yapma cesaretinin olmadığım gördük.Üstlendiğimiz misyonun farkındaydık ve bölgeye inanıyorduk. Vadikent projemize yatırımımızı tamamladığımızda ortaya harika bir proje çıktı. Ayrıca ilk kentsel dönüşüm projesi olmasından dolayı konut ihtiyacı olan alıcı da tedirgindi. İnşaat yüzde 100 güvene dayalı bir sektör. Konut alıcısının ilk aradığı kriter güvendir. Köklü firmamız, inşaat kalitemiz ve bulunduğumuz taahhütleri yerine getirmedeki hassasiyetimizle bunu sağlamak zor olmadı. İlerleyen zamanla ortaya çıkan projenin ve ilk zamanlarda alım yapan yatırımcıların elde ettiği kazançlar da projemize olan ilgiyi artırdı. Satışımızın yaklaşık yüzde 90'ını tamamladık. Teslimatlarımızı gerçekleştirdik. Ülkemizin içinde bulunduğu koşullan da göz önünde bulundurarak alım gücünü artırmak adına indirimler ve çeşitli kampanyalarla desteklediğimiz hemen teslim dairelerimizin satışı devam ediyor. Gördüğümüz talepten de oldukça memnunuz.Bu nedenle bölgedeki yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bölgeye yaptığı yatırımlardan ve Kentsel Dönüşüme katkılarından dolayı Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ve Keçiören Belediyesi'ne bölge halkı ve Komyapı adına teşekkürü borç biliriz."

Milliyet Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181