Kanal Ankara projesinde yeniden ihaleye çıkılacak!
Büyükşehir Belediyesi tarafından İmrahor Vadisi’ne yapılacak olan ve ‘Kanal Ankara’ olarak da bilinen Ankara Boğazı Projesi’nin uygulama imar planlarında revizyona gidildi.

Projeye ilişkin imar planı değişiklikleri bu ayki Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi. Yeni planda Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın talebiyle yeşil alan, park ve sosyal alt yapı olanaklarında iyileştirmeler yapıldığı belirtildi. Eski başkan Melih Gökçek döneminin projesi olan Kanal Ankara Projesi, İmrahor Viyadüğü ile Eymir Gölü Havzası arasındaki yaklaşık 9.5 kilometrelik hat ve 290 hektar alanı kapsıyor.

TEK İHALE İÇİN İPTAL EDİLMİŞTİ
Gökçek’in ardından göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, projenin ihalesini ‘tek elden yapılması’ gerekçesiyle iptal etmişti. Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Tuna, “Tek bir müteahhitle, tek elden, tek sorumlu ve hesap soracağımız tek firma olunca işlerimizin daha rasyonel olacağını düşündüğümüz için şimdi projenin tamamını inşallah komple olarak ihaleye çıkacağız. Allah iyilerle karşılaştırsın, inşallah ihaleye düzgün müteahhitler gelir ve işi de temiz yapar. Ankara’mıza da böyle bir hizmeti sunmuş oluruz” ifadelerini kullanmıştı.

İMAR YÖNETMELİĞİ TEKRAR BAKANLIK’TA
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onay için gönderdiği Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği gerekli düzeltmeler yapılmak üzere bakanlık tarafından Büyükşehir’e geri iade edildi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Başkanlığı Bakanlık Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü koordineli çalışma yaptı. Gerekli düzeltmeleri yapılan yönetmelik tekrar Bakanlık onayına gitti.

Murat Yılmaz / Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181