Keçiören metrosu Çubuk'a kadar uzayacak!
Keçiören Metrosu'nun test sürüşünün başlaması dolayısıyla düzenlenen  tören dolayısıyla Keçiören Belediyesi önünde halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, metroyu Çubuk'a kadar uzatma kararı aldıklarını söyledi.  Yıllardır dillere destan olan Keçiören Metrosu'nun bitmesine bir adım  kaldığını belirten Yıldırım, metro inşaatının yıllar önce başladığını, o dönemde  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Keçiören,Kızılay-Çayyolu ve  Sincan-Batıkent metrolarının inşaatlarına başladığını dile getirdi.Yıldırım, Keçiören Metrosu'nun başlangıç istasyonuna  "Şehitler İstasyonu" adını verdiklerini belirterek, "Keçiören'de şehitlerin adını  yaşatıyoruz" dedi

"CHP lideri Kemal  Kılıçdaroğlu ve Barolar Birliği Başkanı'nı adli yıl açılışına katılmalarını arzu ederiz. Davet ediyorum" diyen Yıldırım'ın açıklamaslarının satır başları şöyle: 
Tabii bir belediye için bunlar büyük işler, büyük paralar. Bir miktar  yaptı, sonra işi üzerimize yıktı. Ben o zaman bakandım. O zaman Cumhurbaşkanımız,  'artık bu metroları bir an önce bitirelim, Ankara'yı, Ankaralıları rahatlatalım'  dedi.  Önce Kızılay- Çayyolu,Sincan-Batıkent'i şimdi de Keçiören-Atatürk Kültür  Merkezi'ni önümüzdeki bir iki ay içerisinde inşallah, Bakan 'sağlam yapalım sene  sonu' diyor. Ne dedik? Keçiören Metrosu bu yıl sonunda bitecek. Yıldırım sözü.

METROYU ÇUBUK'A KADAR UZATACAĞIZ
Geçenlerde bu istasyonlardan birisini incelemeye geldiğimizde gazetede bri haber gördüm. 'Sevgilim, aşkımız hiç bitmesin, sürsün Keçiören Metrosu gibi olsun' diyor. Şimdi bu gençlere üzülmesinler başka bir slogan bulsunlar. Keçiören Metrosu artık bitiyor, ama onların aşkları bitmesin, sevgileri devam etsin. Bittiği gibi şimdi burada da bitmiyor. Buradan 27 km Çubuk'a kadar da uzatıyoruz. AKM'den Kızılay Meydanı'na kadar 3,5 km daha ilave yapıyoruz. Başkanın kısa günün ticareti, onu da bugün kopardı. Bütün bu Keçiören bittiği zaman Ankara'da raylı sistem 64 kilometreye ulaşmış olacak. 
'Aşıkların espri kaynağı' tükeniyor. O metro hattı...

BU ASİL MİLLETE YAKIŞAN DA BUDUR
Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız. Bizim gurur tablomuz işte burada. Değerli kardeşlerim, Türkiye çok büyük bir ülke, Türkiye’nin bulunduğu konum dünyanın merkezidir. Bundan dolayı herkesin gözü Türkiye’de. Bölgedeki mazlum, hakları ellerinden alınmış ülkelerin umudu da Türkiye’dir. Suriye’de devam eden savaş ve 500 bin masum insan hiç uğruna hayatını kaybetti. 3 milyondan fazla masum, günahsız, kadın-çocuk memleketimize geldi. Onları misafir ettik, bize yakışan da budur. Bu asil millete yakışan da budur.Bizim tarihimizde geçmişimizde insanlık var, insanı yücelt ki devlet yüceltsin mantığı var.

"10 TANE GÖÇMEN GİTTİĞİNDE AVRUPALILAR CİYAK CİYAK BAĞIRIYORLAR"
Avrupalılar 10 tane göçmen gittiğinde Avrupalılar ciyak ciyak bağırıyorlar. Çünkü onlar böyle bir şeye alışık değil. Bizim tarihimizde insanlık var. insana hizmet var. dedelerimizden böyle gördük.

15 TEMMUZ'DA FETÖ'YE DERSİNİ VERDİNİZ
15 Temmuz'da hain FETÖ örgütünün dersini verdik. Bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da sizin özlem çektiği hizmetleri tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. FETÖ gitti, betö geldi, bölücü terör örgütü geldi. Kim gelirse  gelsin. Topunuz birlikte gelsin. Karşınızda dimdik duran 79 milyon vatan evladı  var. Evelallah bu millet, sahip çıktıkça hiçbir şer odağı, hiçbir terör örgütü bu  ülkede, bu topraklarda barınamayacaktır. Bir yandan terör örgütleriyle,  bölücülerle, FETÖ'cülerle ve ülkemizi rahatsız eden DAEŞ, PYD, YPG, bilumum şer  odaklarıyla amansız mücadele verirken aynı zamanda da milletimizin, sizin özlem  çektiği hizmetleri birer birer tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye,  dünyada yaprak kımıldamazken, küresel kriz tüm hızıyla devam ederken dünyanın  dördüncü büyük köprüsünü, haziranda, Osmangazi Köprüsü'nü açtık mı? Türkiye'ye de  yakışan budur. 25 katrilyon dile kolay, 25 katrilyonluk projeyi yaptık.  Bursa-İstanbul 45 dakika. Onlar konuşur, AK Parti yapar

HIZLI TREN AĞI GENİŞLİYOR!
Yeni Ankara Garı da bitmeye yaklaştı. Ankara'dan çıkan biri hızlı trenle seyahat edebiliyor. 2019 yılında Sivas'a kadar İzmir'e kadar hızlı trenle gideceksiniz. Böylece Türkiye nüfusunun 15 büyük şehrimizi Ankara'ya hızlı trenle bağlıyoruz.

İSTASYONA YENİ İSİM
9 istasyonumuz var. Bu istasyonlardan Gazino istasyonu diye bir istasyon var. Bu istasyonun adı Şehitler İstasyonu yapalım mı? Şehitlerin adını yaşatıyoruz Keçiören’de. Şehitler İstasyonu Keçiören Metrosu’nun başlangıç istasyonudur. 

KILIÇDAROĞLU VE FEYZİOĞLU'NA DAVET
 Bir kez daha hem Sayın  Kılıçdaroğlu'na hem de Barolar Birliği Başkanı'na özellikle buradan bir kez daha  davette bulunuyorum. Bir otel salonunda yapmak yerine devletin en prestijli  mekanlarından bir tanesinde yapmak çok daha akıllıca, çok daha doğru bir karardır  diye düşünüyorum. Beştepe, milletin yeridir. Kimsenin şahsi tasarrufunda olan bir  yer değildir. Dolayısıyla milletin işleri de orada pekala en iyi şekilde yerine  getirilebilir.

PYD, YPG BUNLAR PKK'NIN UZANTISIDIR, GELDİKLERİ YERE GİDECEKLER
PYD, YPG bunlar PKK'nın uzantısı terör  örgütleridir. Bir isim yıpranınca başka bir isimle ortaya çıkıyorlar. Adamlar  aynı adamlar. Bunlar Türkiye'nin, bölgenin canını yakan terör örgütlerinden  başkası değildir. Onun için bizim bu konuda kararlılığımız devam etmektedir. Bu  unsurlar, mutlaka Fırat'ın doğusuna, geldikleri yere gidecektir. Amerika Birleşik  Devletleri'nin de bu yönde ülkemize defalarca taahhüdü vardır. Bu taahhütte  herhangi bir değişiklik beklemiyoruz.

FIRAT KALKANI OPERASYONU 
Terör unsurları tamamen  ortadan kaldırılıncaya, sınırlarımıza, topraklarımıza ve vatandaşlarımıza yönelik  tehditler tamamen bitinceye kadar faaliyetler devam edecek.

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181