Keçiören Meydanı trafiği rahatlatacak!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin, Keçiören Belediyesi’nin önünde yer alan ve Kızlarpınarı Caddesi ile Fatih Caddesi arasında kalan alanı kapsayan Keçiören Kent Meydanı düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

Çalışmalar hakkında Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından bilgi alan Başkan Gökçek, meydan ve trafik düzenlemeleriyle ilgili, teknik personele, trafik akışını hızlandırmak amacıyla, Şelale önündeki trafik ışıklarının kaldırılması, yayalar için FTZ Alışveriş Merkezi’nin önüne yaya üstgeçidi yapılması, Cumhuriyet Caddesi’nden (Keçiören Belediyesi önü) Fatih Caddesi’ne yukarı doğru 2 şeritlik dönüş yolu açılması talimatlarını verdi.

ŞELALE ÖNÜNDEKİ TRAFİK IŞIKLARI KALDIRILIYOR
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yapılacak trafik düzenlemeleriyle ilgili şu bilgileri verdi:
“Keçiören Meydanı’nın Fatih Caddesi’ne çıkılan kısmına 2 şeritli bir yol açılacak. Fatih Caddesi’nin bu bölgeye inen kısmını da 3 şeride çıkartıyoruz. FTZ Alışveriş Merkezi önünden benzinliğe kadar olan yaklaşık 500 metrelik yolu 2-3 şerit geriye çekip 6 şerit olarak trafik akışını genişletiyoruz. Bu bölgedeki trafik ışıklarını kaldırıyoruz, yayalar için bir tane üst geçit yapacağız ve trafik akışını kesintisiz hale getireceğiz.”

17 BİN METREKARELİK DEV MEYDAN...
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, meydan düzenlemeleri kapsamında, Keçiören Belediyesi önünde yer alan 17 bin metrekarelik alanda yol genişletme, aydınlatma ve kaldırım çalışmaları yürütüyor. Kent Estetiği ekiplerinin 10 metre çapında ve 56 ton ağırlığında büyük bir havuz yerleştirdiği alanda, Fen İşleri ekipleri de ilk kez burada kullanılan, 60-60 ebadında bazalt ve granit kaldırım taşları döşedi. 120 dekoratif aydınlatma direği de dikilerek estetik kazandırılan meydana, bir de LED ekran yerleştirilecek.
2 aya kadar bitirilmesi hedeflenen ve yüzde 60’lık bölümü tamamlanan
meydanda, yapımı devam eden Keçiören Metrosu'nun durakları da yer alıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181