Koç Grubu Ankara Safran Han'ı restore etti!
Koç grubu tarafından restore edilerek hem müze hem restoran haline getirilen Safran Han, törenle açıldı. Ankara Kalesi’nin hemen yanı başında bulunan Çengelhan’ı restore ederek müze haline getiren, ardından Çukurhan’ı restore ederek otel olarak işletmeye açan Koç grubu, son olarak Safran Han’ın restorasyonunu tamamladı.

Rahmi Koç ve Koç ailesinin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanı sıra Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve çok sayıda protokol, iş adamları ve davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rahmi Koç, müzelerin, hastanelerin ve okulların para kazandırmayan aksine sürekli finanse edilmesi gereken yerler olduğunu belirterek, buna rağmen Koç grubu olarak bu alandaki yatırımlarını artırarak sürdüreceklerini iletti. Ankara’nın kendileri için özel bir anlamı olduğunu dile getiren Rahmi Koç, müzeciliğin Koç grubu için çok önemli olduğunu vurguladı.

“Altındağ Ankara’nın Başkentidir”

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise bölgenin önemi üzerinde durdu. Cumhuriyet’in Altındağ sınırlarında kurulduğunu hatırlatan Başkan Tiryaki, ilçeyi her açıdan daha yukarı çekmek için çalıştıklarını söyledi. Restorasyon ve tarihi koruma çalışmalarına büyük önem verdiklerini ileten Başkan Tiryaki, “Türkiye’nin Başkent’i Ankara, Ankara’nın Başkent’i de Altındağ’dır” diyerek bölgenin tarihi ve kültürel önemini gözler önüne serdi. Müzeciliğin önemli bir kültür yatırımı olduğunu belirten Başkan Tiryaki, Koç grubuna Altındağ’a katkılarından ötürü teşekkür etti.

“Müzeler eğitimin bir parçası olacak”

Törende konuşan Bakan Avcı ise, “Koç ailesine, eğitimimize, müzeciliğimize ve sanatımıza yaptığı katkılar için teşekkür ediyorum. Biz, müzeleri öncelikle bir eğitim alanı olarak görüyoruz. Kısa bir süre sonra Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür Bakanlığı bir protokol imzalayacak. Masanın o tarafında da olsam bu tarafında da olsam bu protokolü her halükarda ben imzalayacaktım. Müzelerimiz, atacağımız bu adımla çocuklarımızın, gençlerimizin, öğrencilerimizin eğitiminde büyük rol oynayacak. Bu müzenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Altındağ Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181