Mamak'da 3 bin 600 gecekondu yıkıldı!
Mamak'ta, 7 milyon metrekare alan üzerinde uygulanan ve 14 mahalleyi kapsayan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ele alındı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Büyükşehir ve Mamak Belediyesi yetkililerinin katıldığı toplantıda 11 etap konuşuldu. Mamak Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Merkezi'nde her ayın ilk haftası toplanarak kararlar alan heyet, toplantıda 8-9 10 ve 11. etapların plan çalışmaları ile birlikte 1 -4-5 ve 6. etapların çevre düzenleme ve alt yapı çalışmalarını görüştü.

DÖNÜŞÜM BÜYÜYOR
11 etaptan oluşan projede 50 bin konut, 500 iş merkezi, dev rekreasyon alanları bulunuyor. Üçte biri konut, üçte ikisi yeşil alan olan proje ile Mamak hem kentsel dönüşüme hem de yeşile dönüşüyor. 13 bin 400 gecekondunun bulunduğu alanda bu güne kadar anlaşma sağlanan gecekondu sayısı 8 bin 56, yıkılan gecekondu sayısı ise 3 bin 600 oldu. Bin 193 konut ise tapulu hak sahiplerine teslim edildi. 3 bin 957 konut ve 1 iş yerinin yapımı ise devam ediyor.

Habertürk Ankara Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181