Mamak mahallelerine Selçuklu Mimarisi'nde cami çalışmaları başladı!
Mamak Belediyesi tarafından bir süre önce projelendirilen mahalle camileri için çalışmalar başladı. Camiler; Hürel, Çağlayan, Kıbrıs ve Kartaltepe Mahallelerinde Selçuklu Mimarisi ile inşa ediliyor. Mahalle Camilerinde Selçuklu Mimarisinin en belirgin özelliği olan ahşap ve taş işçiliği en güzel şekilde uygulanacak. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “İlk kazmaların vurulduğu mahalle camileri en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Selçuklu Mimarisi ile inşa edilen camilerimizin tüm vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Yeni Bayındır’ın projesi hazır
Çalışmaları başlayan mahalle camileri haricinde yeni bir mahalle camisi de Yeni Bayındır’a geliyor. Caminin projesi Mamak Belediyesi tarafından hazırlandı.
 
Camiler en kısa sürede tamamlanacak
Vatandaşlar arasında büyük bir memnuniyetle karşılanan Mahalle Camileri en kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacak. İnşa edilen Mahalle Camileri Kıbrıs Mahallesinde 1141 m² olacak mahalle camisi toplam 580 kişiye; Hürel Mahallesinde 755 m² inşaat alanına sahip cami 470 kişiye hizmet verecek. Mahalle camilerinde Kuran kursu ve lojman da bulunacak.
 
Kartaltepe’ye çok amaçlı salonuyla yapılacak
Mahalle camisi yapılan bir diğer mahalle de Kartaltepe Mahallesi. 755 m² inşaat alanına sahip. 446 kişiye hizmet verecek cami içerisinde ayrıca kuran kursu ve 80 kişilik çok amaçlı salonda bulunacak. Çağlayan Mahallesi’nde inşa edilen mahalle camisi ise 605 m² inşaat alanına sahip ve toplam 237 kişiye hizmet verebilecek. 

Mamak Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181