Mamak'ta metruk yapılar yıkılıyor!
Mamak'ta metruk halde bulunan, ilçe halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden terk edilmiş yapılar, gelen talep ve şikâyetler doğrultusunda tek tek tespit ediliyor ve zabıta nezaretinde yıkım gerçekleştiriliyor. Son zamanlarda kullanımı yaygınlaşan uyuşturucu ve bonzai tehlikesinden gençleri ve çocukları uzak tutmayı hedefleyen Mamak Belediyesi geçtiğimiz yıl tespit ettiği 347 metruk yapının 346'sının yıkımını gerçekleştirdi. Bu konuda hummalı bir çalışma yürüten Mamak Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipler her gün bölge taramaları ve vatandaş şikâyetlerini değerlendirip yasal zemin oluşturarak bu yıl içinde 100 sahipsiz viranenin tespitini gerçekleştirdi.

"Huzur için tehdit"
Belediye Başkanı Mesut Akgül, "İlçemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yeni yaşam alanları oluşturulurken, sayıları çok fazla olmasa da metruk binalar halkımızın huzurunu tehdit ederek çevre kirliliğine davetiye çıkarıyor. Tehlike saçan yapıları yıkarak çarpık yapılaşmanın da önüne geçiyoruz" dedi. 

Sabah Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181