Osmanlı Halk Pazarı 3 ayda tamamlanacak!
Ankara Ticaret Odası (ATO) işbirliğiyle Büyükşehir tarafından zemin düzenlemesi ve altyapı çalışmaları tamamlanarak temeli atılan yeni Halk Pazarı'ndaki çalışmalarla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, “Osmanlı Halk Pazarı’nda temel çalışması tamamlandı. Şu an yapısal imalatlara 24 saat üzerinden geceli gündüzlü devam ediliyor. Çelik karkasların montajında sona yaklaşıldı. Eşzamanlı olarak yürütülen çatının kapatılması işlemi büyük ölçüde tamamlandı. Isıtma-soğutma sisteminin montajına da başlandı. Havaların ısınmasıyla daha da hızlanacağız" dedi.

Osmanlı Halk Pazarı inşaatını 3 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini belirten Üçpınar, “Çalışmaların başladığı günden bu yana da sahadaki yangın enkazı, moloz ve artıklar temizlenerek, yağmur ve pis su kanalları tamamlandı. Sahanın tesviyesi ve temel imalatları tamamlanarak, binanın taşıyıcı sistemi olan çelik konstrüksiyon büyük ölçüde bitirilerek duvar, cephe ve tavan panelleri sahaya sevk edilerek montaj işlemlerine başlandı” diye konuştu.

YANGINA DAHA DAYANIKLI, KONFORLU DÜKKANLAR
ATO ile ortaklaşa yapımı sürdürülen Osmanlı Halk Pazarı’nda 253 dükkan, 1 kooperatif koordinasyon merkezi, mescit, abdesthane yer alacak. İnşaatta mekanlara ait ısıtma ve soğutma, en modern sistemle sağlanacak.Tüm yapı, suya ve yangına dayanıklı malzemelerden oluşacak. Güvenlik amacıyla 24 saat kamera ve jeneratör sistemiyle donatılacak.Tüm giriş ve çıkışlar, fotoselli ve hava perdeli kapılarla modern bir görünüme kavuşturulacak.Tüm yüzeyler granit seramikle kaplanacak, içeride oluşturulan ızgara sistemiyle temizlik ve bakımın rahat ve konforlu şekilde yapılması sağlanacak. Ara koridorların tavanları polikarbon malzemeyle kaplanarak doğal gün ışığından yararlanılacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181