Yenimahalle'ye kentsel dönüşüm ödülü!
Yenimahalle Belediyesi, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından 12-13 Mart tarihleri arasında Seferihisar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen "Belediyeler Buluşması ve Yerel Yönetim Ödülleri" programında Mehmet Akif Ersoy kentsel dönüşüm projesi ödüle layık görüldü. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a ödülünü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu verdi. Belediyelerin iyi projeleri ve uygulamalarının duyurulması, paylaşılması, belediye başkanları arasındaki ilişki ve iletişimlerin güçlendirilmesi, proje ve bilgi alışverişi gerçekleştirilmesi amacıyla düzenlenen, 122 belediyenin projeleriyle katıldığı belediyeler buluşması İzmir Seferihisar'da gerçekleşti.

PROJELER 14 AYRI TEMADA YARIŞTI
SODEM Yerel Yönetim Ödüllerinin de sahiplerini bulduğu programda belediyelerin projeleri, sosyal projeler, çevre, kentsel, gelişim tarım, sağlık, çocuk, kültür-sanatturizm, bilim-tarih, spor, gençlik, katılım ve yönetişim, bilgi iletişim, istihdam ve sokak hayvanları olmak üzere 14 ayrı temada, 5 ayrı nüfus kategorisinde ele alındı.

"BİZİM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ HALKA GÜVEN VERİYOR"
Yenimahalle Belediyesi, kentsel gelişim kategorisinde Mehmet Akif Ersoy projesiyle ödül aldı. Ödül töreninde CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sosyal demokrat belediyelerin kentlere kimlik kazandırdığını belirterek, "Bizim belediye başkanlarımız çok güzel işler yapıyor. Fakat mütevazı oldukları için reklam yapmıyorlar. İnsanlar yaşadıkları yerlerin kimliği olsun isterler. Yenimahalle'de yaşayanların ve Çankaya'da yaşayanların kimlikleri var. Bizim belediye başkanlarımız halka güven veriyor. Kentleri çağdaş hale getirmek için hiçbir vatandaşı ayırt etmeden hizmet veriyorlar. Onları yürekten kutluyorum" dedi.

GECEKONDUDAN MODERN YAŞAMA
Rant için değil halk için kentsel dönüşüm anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise "Yenimahalle Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bin 502 konutluk dev kentsel dönüşüm projesiyle hak sahibi vatandaşları ev sahibi yaptı. Yapılan lüks konutlar, modern bir şekilde inşa edilerek bölgenin çehresini değiştirdi ve aynı zamanda Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ni ilçenin yükselen değerlerinden biri haline getirdi" diye konuştu.

Anadolu Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181