Altındağ Belediyesi kentsel dönüşüm ile ilçenin çehresini değiştiriyor!
Kentsel dönüşüm adına attığı adımlarla Altındağ'ın çehresini değiştiren Altındağ Belediyesi, ilçedeki yapılaşmanın da önünü açtı. Altındağ'da 2017 yılında verilen ruhsat sayısı 900'e yaklaştı.

Altındağ'da 2003 yılında 68 olan ruhsat sayısı, 2009'a gelindiğinde 450'ye çıktı. Bu sayı, her yıl artarak 2014 yılına gelindiğinde ise neredeyse 2 katına yükseldi. 2010 yılında 525 inşaat ruhsatı, 2011 yılında 699 inşaat ruhsatı verildi. 2012 yılında verilen inşaat ruhsat sayısı ise 656 oldu. 2013 yılında 672 inşaat ruhsatı veren Altındağ Belediyesi, 2014 yılında yine bir rekora imza attı. 2014 yılında 852 inşaat ruhsatı verildi. 2015 yılında inşaat ruhsat sayısı 602, 2016 yılında ise ruhsat sayısı 800 oldu. 2017 yılında ise verilen ruhsat sayısı 850'yi geçti.

Rakamlar ortada...
Altındağ Belediyesi'nin bir yılda verdiği ruhsat sayısı hemen hemen her yıl önceki yıllara göre artarken, rakamlar Altındağ'daki yapılaşmanın hızını ortaya koydu. Sağlıklı şekilde hazırlanan ve uygulanan imar çalışmaları sonrasında, inşaat ruhsatı sayısında artış yaşandı. Altındağ Belediyesi tarafından verilen inşaat ruhsatı ve iskan raporu verileri, Altındağ'daki gelişimi gözler önüne serdi.

Yılda 15 bin yeni konut yapılıyor
İmar Kanunu'na uygun bir şekilde inşaatların başlanmasını sağlayan bu izin belgeleri Altındağ'daki dönüşümün en somut örneği... Hızlı bir şekilde gecekondulardan arınan Altındağ'da, yıl içinde yaklaşık 15 bin konut yapılıyor.

Altındağ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün verdiği bilgilere göre, Altındağ Belediyesi, her yıl bir önceki yıldan daha fazla iskan raporunun altına imza atıyor. İskan için gerekli olan tüm belgeleri en ince ayrıntısına kadar inceleyen Altındağ Belediyesi, vatandaşlara sağlıklı yaşam alanlarının kapısını aralıyor.

Altındağ çok hızlı değişiyor
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki " Bir yılda verdiğimiz ruhsat sayısı, Altındağ'daki değişimin ve dönüşümün en güzel göstergesi... Sadece 2017 yılı içerisinde verdiğimiz 865 ruhsat gösteriyor ki, Altındağ'da 1 yıl içerisinde 865 yeni bina inşaatına başlanmış. Bir evde dört nüfus yaşadığını düşündüğümüzde, bu sayı, ortalama 50 bin kişinin modern konutlara taşındığı ve hayatının değiştiği anlamına geliyor." dedi. Başkan Tiryaki Altındağ'daki yapılaşmanın tüm hızıyla devam edeceğini belirtti.

Altındağ Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181