Ankara Altındağ İskitler MİA projesi 2. etap yıkımları Şubat'ta başlıyor!
Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 2003 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kazmanın vurulduğu Büyük Sanayi, Demir Sanayi, Ata Sanayi ve Yeni Sanayi'nin bulunduğu İskitler'deki Merkezi İş Alanların (MİA) projesinde uygulama yetkisini Altındağ Belediyesi aldı. Büyükşehir Belediye Meclisi, çok fazla ilerleme kaydedilemeyen projenin 2'nci etabıyla ilgili uygulama yetkilerini Altındağ Belediyesi'ne devretti. Meclis'in oy birliğiyle aldığı karara göre Çubuk Çayı ile Turgut Özal Bulvarı arasında 53 hektarlık alandaki tüm uygulamalar Altındağ Belediyesi tarafından yürütülecek. MİA 2 içinde kalan Ankara İtfaiyesi ve Altındağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kampusu ise projeden hariç tutuldu. İmar planları hazır olan bölgede, yıkımların ardından inşaat yapacak vatandaşlar, ruhsatlarını Altındağ Belediyesi'nden alacak. Belediye, mülk sahipleriyle birlikte gerçekleşecek proje için yıkım işlemlerine şubat ayında başlamayı planlıyor.

"ARAZİ TAMAMEN TEMİZLENECEK"
MİA Projesi'nin çok geciktiğini ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "MİA 2 bölgesindeki binalar atıl durumda. Tehlike arz eden binalar başta olmak üzere yıkım yapılacak. Araziyi tamamen temizleyip, mülk sahipleri kimse onlara devredeceğiz. Yıkımlara Şubat ayında başlamayı planlıyoruz" dedi. Projenin tamamen mülk sahipleriyle birlikte gerçekleşeceğini söyleyen Tiryaki, "Arsa kime aitse hemen onlara devredilerek inşaat sürecine başlanacak. Oranın gerçek sahipleri kimse onlara yaptıracağız. Buranın çok hızlı yapılaştığı görülecek" diye konuştu.

'İskitler kentin merkezi olacak'
Bölgede yapılması planlanan iş yeri ve konut projesi MİANKA'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Büy şehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, geçen nisan ayında Habertürk Ankara'ya yaptığı açıklamada, MİA 2'nin planlarının bittiıı belirterek, "hak sahipleri çalışmarı kendileri yönetecek. Metruk binalar yıkılacak. Bölge 1.5 yıl içinde imamen temizlenecek ve kentin merkezi, bu mezbelelik alandan kurtulmuş olacak. Proje bittiğinde İskitler kentin merkezi olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Dilvin Kaygusuz/ Habertürk Ankara Gazatesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181