Ankara'nın kentsel dönüşüm haritası belli oldu!İşte o bölgeler
Ankara'daki riskli binaların ve kaçak yapıların önüne geçmeyi amaçlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Özellikle Sincan, Mamak ve Keçiören'de merakla beklenen kentsel dönüşüm çalışmalarına ait hazırladığımız Ankara kentsel dönüşüm haritası haberimiz ile gündemde olan kentsel dönüşüm projelerinin neler olduğunu öğrenebilirsiniz.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi
Derbent, Üreğil, Araplar, Dostlar, Köstence, Dutluk, Büyükkayaş, Tepecik mahallelerinin tamamı ile Boğaziçi, Şirintepe, Akşemsettin, Yeşilbayır, Şahapgüler,Küçükkayaş mahalleleri olmak üzere 14 mahalleyi kapsıyor.

8715 hak sahibiyle anlaşma sağlandı.4393 gecekondu yıkıldı.3891 konut hak sahiplerine teslim edildi. 2032 konutun ve 1 iş merkezinin inşaatı devam ediyor. Tapusu ve t.tahsis belgesi olmayan vatandaşlara Kusunlar’da 1374 konut teslim edildi.1058 inde vatandaşlar ikamet etmekte,316 konutun kurası da çekildi.

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi
Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi alanı dahilinde kalan metruk yapıların yıkılması yönünde karar çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanlığı tarafından 4 Ocak 2016 tarihli Resmi Gazeteye yapılan açıklamaya göre; Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi alanından kalan metruk yapıların proje alanından kaldırılması Ankara Büyükşehir Belediye Encümeni kararı ile onaylandı.Buna göre Ankara Yeşilöz Mahallesi 1980.Sokak No:35-35/A, Yeşilöz Mahallesi 1980. Sokak No:54, Yeşiltepe Mahallesi 1964/1.Sokak No:10-10/A-10/B-10/C ve Yeşiltepe Mahallesi 1964/1. Sokak No:39 adreslerinde yer alan metruk binalar yıkılacak.


Dikmen Vadisi 4. ve 5. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi
Dikmen Vadisi 4. ve 5. etaplarının 8 yıldır gerçekleştirilemediğini, bunun nedeninin de bu bölgedeki bazı marjinal grupların olay çıkararak, "hak sahibi olmamalarına rağmen konut istemeleri"olduğunu söyledi. Başkan Gökçek, “Buranın 3 büyük ana parselini ihale ettik. 4 tane daha önümüzdeki günlerde ihale ediliyor. Bu yıl itibariyle 1,2,3. Etap gibi 4 ve 5. Etap da hizmete girecek” dedi.

Hacı Bayram Çevresinde Dönüşüm Projesi
Hacı Bayram Camii ve Çevresi Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Mahkeme kararlarının bitmemesi nedeniyle kalan 33 ev henüz yapılamadı. Mahkeme kararlarının bitmesiyle 33 evin restorasyonun yapılması ve dönüşümün tamamlanması bekleniyor.

Keçiören Yükseltepe Kentsel Dönüşüm
Keçiören Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1 milyon 79 bin metrekarelik dönüşüm alanında 1727 gecekondu yerini ilk etabında bin 600 konuta bırakacak. Tapulu 1180 tane gecekonduda yaşayan hak sahipleri müteahhitlerle doğrudan anlaştı.

Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirilecek sosyal konutların yükseliği 14 – 15 katlı bloklar olarak planlandı. Daireler ise 100 metrekare büyüklüğünde 2 oda 1 salon şeklinde dizayn edildi. Sosyal konutlar haricindeki 451 konut ise 14 – 17 katlı bloklar halinde 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tiplerinde tasarlandı.


SUR YAPI GÖLBAHÇE EVLERİ 275 BİN LİRADAN BAŞLAYAN FİYATLARLA SATIŞTA! DETAYLI BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

ANKARA'DAKİ SON DAKİKA KENTSEL DÖNÜŞÜM HABERLERİ İÇİN BİZİ TWİTTER'DA TAKİP EDİN! TAKİP İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kamil akdoğan 8 yıl önce

Kentsel dönüşüm değil ki bu rantsal ve betonsal dönüşüm..,Ankara yı beton gettolara dönüştürüp kent kimliğini yok ediyorsunuz....eski hali çok daha insana göre idi.,.Allah belanızı versin....

Avatar
İbrahim şekerci 8 yıl önce

Sayın Başkanım Aydınlıkevler turkis blokları hakkında meclisten riski bölge diye yasa çıktı buralar ne zaman yıkıp yapacaksınız saygılar sunarım

Avatar
fazlı duman 8 yıl önce

arkadaşlar bu iskitlere ne zaman yatırım yapılacak bu pislikler ne zaman temizlenecek genel evini kaldırdılar burası fuuş yatağı oldu işin doğrusu bu iskitlere el atacak Allahdan başka kimse yok galiba olursada şaşarım zaten

Avatar
ünal özdemir 8 yıl önce

Sn;Başkanim ank k.oren aktepe deki imar iska evleri malumlariniz 1969 yilinda yapildi.Kentsel donusum kapsamina na zamanalinacak

Avatar
yılmaz IŞILAK 8 yıl önce

SAYIN BAŞKANIM ŞAHSINIZ VE SAYIN CUMHUR BAŞKANIMIZ EN SON BELEDİYE SEÇİMLERİNDE DEMETEVLERİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINA ALINACAĞI HAKKINDA SÖZ VERMİŞTİNİZ AMA AÇILKADIĞINIZ BÖLGELER ARSINDA DEMET EVLER YER ALMIYOR VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTMANIZI VE DEMETEVLERİNDE BU PROJELERDE YER ALMASINI BEKLİYOR VE ÇALIŞMALRANIZ DA BAŞARILAR DİLİYOM.BUKONU HAKINDA TARAFIMA BİLGİ VERİLMESİNİ RİCA EDİYORUM.

Avatar
Ahmet 8 yıl önce

Koyu bir AKP li olarak demetevlerin yapılmasını rica ediyorum sn.melih gökçek başkanım bu binalar yoksa üstümüze yıkılacak

Misafir Avatar
ERSİN KOYAR 7 yıl önce @Ahmet

KOYUN......

Beğenmedim! (4)
Misafir Avatar
kemal karar 7 yıl önce @Ahmet

Ne kadar koyusun ona göre yönlendiriyim iş makinalarını.

Beğenmedim! (8)
Misafir Avatar
hasan çakar 8 yıl önce @Ahmet

yani buzamana kadar yıkılmamışta bundan sonra mı yıklıacak koyu akp lii denen zat

Beğenmedim! (11)
Misafir Avatar
erhan karacan 8 yıl önce @Ahmet

Ak partili olan biri akp demez dostum.

Beğenmedim! (11)
Avatar
serdar tosun 8 yıl önce

başkanımmm altındag gökçenefe serpmeler atıfbeyy nee olacakkk çokk merak ediyoruz

Avatar
zarife sayılgan 8 yıl önce

Etlik kardeşler mshallesi ne zaman kentsel dönüşüme girecek başkanım

banner182

banner181