Ankara Önder Mahallesi'nde dönüşüm hızla devam ediyor!
Önder Mahallesi'nde 17 katlı, 64 konutlu ve altında 15 iş yeri bulunan yapının temeli yine Veysel Tiryaki'nın katıldığı mütevazi bir törenle dualar eşliğinde atıldı.

"İnşaatlar yükseldikçe belediyenin yatırımları artacak"
Başkan Tiryaki, Önder Mahallesi'nde geniş kapsamlı bir yıkım gerçekleştirdiklerini ve çok katlı 2 bin 150 kaçak yapı yıktıklarını hatırlattı. Vatandaşın imar planlarına yaptığı itirazlar nedeniyle bölgedeki yapılaşmanın geciktiğine dikkat çeken Başkan Tiryaki, kısa bir süre sonra Önder Mahallesi'nin de dönüşeceğini söyledi. Başkan Tiryaki, Altındağ'ın diğer bölgelerine olduğu gibi Önder Mahallesi'nde de modern yapıların yükseleceği müjdesini verdi.

2005 yılında başladıkları kentsel dönüşümün son halkasının Önder Mahallesi olduğunu ifade eden Başkan Tiryaki: "Bölgede inşaatlar ilerledikçe belediyenin yatırımları da artacak" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Önder Mahallesi, kentsel dönüşüm mücadelemizdeki son halkalardan biri. Kentsel dönüşüm için çok emek verdik ancak imar planına yapılan itirazlar yüzünden bizden kaynaklanmayan gecikmeler yaşandı. Bu nedenle yeni imar planları da gecikti.

Bu sürecin sonunda Altındağ'ın her tarafında olduğu gibi kavgasız gürültüsüz yeni bir dönüşümü başlatmaktan mutluyuz. Daha 20 gün önce ilk inşaatın temelini atmak için buradaydık. Üzerinden bir ay geçmeden ikinci inşaatın da temelini atıyoruz. Yakında birkaç bina inşaatı daha başlayacak. Bir yıl sonra Önder Mahallesi'ndeki büyük dönüşüm ortaya çıkmış olacak."

İmar Müdürlüğü'ne ait iş ve işlemlerden hiç ücret alınmayacak
Altındağ Belediyesi olarak İmar Müdürlüğü'ndeki yapılan iş ve işlemlerden hiçbir ücret alınmayacağının müjdesini de veren Başkan Tiryaki, "Söz verdiğimiz gibi müteahhitler için tüm kolaylığı sağlıyoruz. İnşaata başlayacak firmaların üst molozlarını da belediye olarak biz alacağız. Mahallemiz için pazar alanı, otopark ve yeşil alan için projelerimizi başlattık. Dönüşümle birlikte biz de yatırımlarımızı hızlandırarak sürdüreceğiz" diye konuştu.

Altındağ Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181