Bakan Kurum, Mamak kentsel dönüşüm projelerini inceledi!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile birlikte Mamak’ta bir dizi incelemelerde bulundu. 

İlk olarak Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Ofisine gelerek Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında Tuna, Akgül ve bürokratlardan bilgi alan Bakan Kurum, ardından sırayla Dutluk Mahallesi’nde ve Mamak Belediyesi’nin TOKİ ile birlikte Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi Mahalleleri’nde uyguladığı kentsel yenileme projesinin yapım şantiyesinde inceleme gerçekleştirdi. Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında yapımı tamamlanan örnek daireleri gezen heyet yetkililerden bilgi aldı. Yüksek katlı binalara dur demenin zamanının geldiğini kaydeden Bakan Kurum, kentsel dönüşümde gecekonduların yerine 15-20 katlı bina yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Her ülkenin ve her şehrin kendine özgü kültürünün ve mimarisin bulunması gerektiğine değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı “Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bizim milli kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yansıtan mahalle ölçeğinde az katlı projeler gerçekleştireceğiz. Bu projeler mimari olarak da bizim kültürümüzü yansıtacak. Bunun ilk örneğini de Mamak’ta gerçekleştireceğiz” dedi.

Yeni Mamak’a yeni formül
Devam eden Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk etapta 1000 adet konut üretimi yapacaklarını belirten Bakan Kurum, konutların TOKİ tarafından yapılacağını ifade ederek çok kısa zamanda inşaatlarına başlayıp, hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi. Kurum ayrıca Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında Mamak Belediyesi’nin TOKİ işbirliğiyle ürettiği 1500 konutun da Ankara Büyükşehir Belediyesi ile imzalanacak bir protokolle Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ki isteyen hak sahiplerine talep etmeleri halinde verileceğini kaydetti.

Örnek dönüşüm modeli
Mamak’ı modern ve çağdaş şehircilik anlayışının hakim olduğu bir ilçe hakline getirme çabası içinde bulunduklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de, üç mahallede modern bir kent yükseldiğinin altını çizerek “Günlük değil, geleceğe yönelik yatırımlar yapıyoruz. 574 bin metrekarelik alana sahip projemiz kapsamında hak sahiplerinin tamamıyla anlaşma sağladık. Toplam 4 etaptan oluşan projemizin 1. etabında bulunan 869 konutun yapımını tamamladık. 332 adetinin tapularını da hak sahiplerine teslim ettik. Geriye kalan inşaatların üretimi tüm hızıyla sürüyor. Kentin vitrini konumunda gecekonduların görüldüğü alanda modern konutların yükseldiğini görmek ilçemiz için önemli bir avantajdır” dedi.

Kanal Ankara Projesi’ne Bakanlık desteği
Bir bölümü Mamak’ı kapsayan Kanal Ankara Projesi’ne ilişkin detaylar da paylaşan Bakan Kurum, ”Rekreasyon, yürüme, koşu alanları, bisiklet yolları olan sosyal anlamda çok büyük bir proje olacak. Biz Ankara’nın, ilçelerimizin ihtiyacı olan her projeye Bakanlık olarak destek verme niyetindeyiz” dedi.

Mamak Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181