Başkan Tiryaki İskitler MİA projesi hak sahipleri ile görüştü!
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, İskitler MİA projesinin 2'nci etabındaki uygulama yetkisini Altındağ Belediyesi'ne devretmesinin ardından Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki kolları sıvadı ve hak sahipleriyle bir araya geldi.

Altındağ Belediye Meclis Salonunda ve Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantılarda hak sahipleri ile görüş alışverişinde bulunuldu. Hak sahiplerine açıklamalarda bulunan Başkan Tiryaki, "Altındağ'da uyguladığımız dönüşüm projelerini tüm Türkiye biliyor. Burada da çok hızlı şekilde mesafe alacağımıza inanıyorum. Daha fazla gecikme yaşanmaması için hak sahiplerinden de, 'bir araya gelerek ortak hareket etmelerini ve herkesin ortak menfaat adına makul olmasını' talep ediyorum. Ben sizlerden yanayım. Herkesi mutlu edecek adımların atılmasını arzu ediyorum." dedi.

"Bölgenin hak ettiği değere kavuşması için üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız"
"Altındağ'ın yüzde 30'luk alanında yetki Büyükşehir Belediyemizde... iskitler bölgesi de bunlardan biri. iskitler, Altındağ Belediyesi sınırları içerisinde yer almasına rağmen, 2005 yılında yetki, Büyükşehir Belediyesi'ne geçmişti. Geçtiğimiz günlerde MİA projesinin 2'nci etabındaki uygulama yetkisi tekrar Altındağ Belediyesi'ne devredildi." sözleri ile konuşmasına başlayan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçmişi geçmişte bırakarak, Ankara'nın merkezi sayılacak çok değerli olduğunu düşündüğüm bu bölgenin hak ettiği değere kavuşması için biz belediye olarak elimizden ne geliyorsa yapmak istiyoruz. Dönüşüm konusunda uyguladığımız yol ve yöntemleri, kentsel dönüşüm yaptığımız mahallelerdeki Altındağlılara sorabilirsiniz. Biz 2005 yılından bu yana 45 binden fazla kaçak yapı yıktık. Kavgasız gürültüsüz. Bunun Türkiye'de başka bir örneği yok. Biz doğru bildiklerimizi ve tecrübelerimizi Allah rızası için sizlerle paylaşıyoruz. Bu alandaki gerçek hak sahiplerinin tüm haklarını koruyarak, çok hızlı bu bölgeyi temizlemek, herkese kendi yerinde arsasını teslim etmek ve bir an önce bu bölgeyi hak ettiği değere kavuşturmak arzusundayız. Sizler, kendiniz müteahhitlerle anlaşarak inşaata başlayabilirsiniz. Biz belediye olarak tüm belediye hizmetlerini ve altyapıyı hazır hale getiririz. Kooperatif gibi uygulamaların bu alana girmesi taraftarı değiliz. Projede son sözü sizler yani hak sahipleri söyleyecek."

Başkan Tiryaki MİA 2 projesi için hak sahipleri ile yeniden buluştu
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ikinci kez hak sahipleri ile buluşmasında ise hak sahiplerine her türlü kolaylığın sağlanacağını bir kez daha vurguladı.

"Uygulama yetkisinin bize devredilmesinden 4 gün sonra ilk toplantıyı belediyede gerçekleştirdik. 10 gün sonra da yani bugün ikinci kez daha kalabalık şekilde Yunus Emre Kültür Merkezimizde bir araya geliyoruz, ilk toplantı karar değil, bilgilendirme toplantısıydı.Yeni imar planına göre gördük ki, pek çok parselde öyle düşündüğümüz kadar çok ortak yok. Bu nedenle de bu alanlarda hak sahiplerinin birbiri ile anlaşarak, yerlerini müteahhite vermesi çok uygun görünüyor. Tüm bölgede belediye olarak inşaatı bizim üstlenmemiz gibi bir projemiz yok. Bizim önceliğimiz, sizlerin kendinizin müteahhitlerle anlaşması. Herkesin yeni imar planındaki hakkına göre makul olması ve anlaşma yoluna gitmesi burada çok önemli. Eğer çoğunluk arzu ederse imar planı da değiştirilebilir. Ancak bu durum süreci 1.5-2 yıl daha da uzatır.

Belediye olarak teşvik amacı ile inşaatlar başladığında her türlü kolaylığı sağlamayı ve bu bölgede inşaat yapacak müteahhitlerden de belediyeye ödeyecekleri ücretleri almamayı düşünüyoruz. Hak sahipleri yani parsel ortakları kendi ara larında anlaşırsa, bu bölge değerli olduğu için müteahhitler de gelir."

Gazete Altındağ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181