Demetevler kentsel dönüşüm ile çözülecek!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bazı binaların yıkılarak yakındaki rezev alanlara taşınabileceğini belirterek, "Demetevler'i daha yaşanabilir hale getirebiliriz. Bölgeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta yapılaşmaya uygun alanlar var" dedi. Ankara'nın en eski semtlerinden Demetevler, eski binaları ve kalabalık nüfusuyla dikkat çekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Habertürk TV'de katıldığı programda, Demetevler'in dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Bölgenin yerinde dönüştürülmesi durumunda mevcut binaların daha da yükseleceğini, bu durumun semtin yoğunluğunu artıracağını ifade eden Özhaseki, "Bölgeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta alanlar var. Buralar kentsel dönüşümde rezerv alanı olarak kullanılabilir. Demetevler'in dönüşmesi için bazı binaların yıkılması lazım" dedi. Özhaseki, Demetevler'de yapılacak kentsel dönüşüm fikrinin Bakanlar Kurulu, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na sunulacağını belirtti.

Habertürk Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
figen 7 yıl önce

15 temmuz gecesi mit e atılan ses bombaları yüzünden evlerimizin duvarları çatladı, apartman deprem oluyormuş gibi sallandı. balkon köşelerinde ki betonlar koptu. Allah o geceyi bir daha yaşatmasın.

banner182

banner181