Dikmen Vadisi 4. 5. etap ne zaman başlıyor?
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Dikmen Vadisi 4. 5. etap ne zaman başlıyor sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Dikmen Vadisi 4. 5. etap ne zaman başlıyor sorusunun cevabı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna tarafından yapılan açıklama ile belli oldu. Dikmen Vadisi son etap ne zaman başlayacak sorusu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde; "Türkiye’de Kentsel Dönüşüm Projelerinin ilki olarak kabul edilen Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin son aşaması 4. ve 5. etapta yapım çalışmalarına en kısa sürede başlamayı planlıyoruz"

Başkent’in en önemli alanlarından birinde yer alan Dikmen Vadisi son etap 2018 kapsamında alanda yer alan 2 bin 175 gecekondunun yıkımı hak sahipleriyle uzlaşılarak tamamlandı. Hak sahipleri ile sözleşme imzalama işlemlerinin tamamlandığı Dikmen Vadisi 4. 5. etap 2018 için yapım çalışmaları kısa bir süre içerisinde başlayacak.

İlk üç etabının daha önce tamamlandığı Dikmen Vadisi son etap kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2 bin 345 hak sahibi ile sözleşme imzalayan Büyükşehir Belediyesi, hak sahiplerine verilmek üzere 1214 konutun inşasını gerçekleştirecek.

188 hektarlık son etapta, rekreasyon alanları, sosyal-kültürel donatılar ile modern ve çağdaş konutlar yer alacak. Dikmen Vadisi son etap kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilecek olan konutların 978 adedi 100 metrekare, 212 adedi 120 metrekare, 16 adedi 150 metrekare, 6 adedi 175 metrekare, 1 adedi 200 metrekare ve 1 adedi 225 metrekare olarak inşa edilecek.

Bölgenin çehresini de değiştirecek peyzaj çalışmaları kapsamında toplam projenin 1 milyon metrekarelik alanı yeşil alan olacak olan Dikmen Vadisi 4.5 etap projesinin en önemli ayaklarından birini de vadiye yapılacak yeşil alan oluşturacak. 6 kilometre uzunluktaki bir vadi alanını kapsayan Dikmen Vadisi’nin 5 ayrı etap halinde yeniden düzenlenmesini içeren projenin ilk 3 aşaması daha önce tamamlanarak yerleşime açıldı.

Dikmen Vadisi 4. 5. etap ne zaman başlıyor sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181