Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi Mamak'ta!
Ankara Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Mamak Belediyesi işbirliğiyle yürütülen ve toplamda 11 etaptan oluşan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi masaya yatırıldı. Mamak Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda hızla ilerleyen projede geçen süreç ve dönüşüm aşamaları görüşüldü. Toplantıya Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Cökşin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hayri Korkmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Aski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yüksel, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Proje Koordinatörü Ercan Kınacı, Mamak Belediyesi Başkan Yardımcıları Erdoğan Karadağ ve Aydın Demir katıldı.

7 DÖNÜŞÜM PROJESİ
Mamak'ın vitrini olarak anılan dönüşüm projesinin konuşulduğu toplantıda, Şahapgürler ve Üreğil mahallerini kapsayan dokuzuncu, Yeşilbayır ve Küçükkayaş mahallerini kapsayan onuncu etabın plan çalışmaları, çevre düzenleme ve rekreasyon çalışmaları ele alındı.Türkiye'nin en geniş kapsamlı kentsel dönüşümünü yaşayan ilçelerin başında Mamak'ın geldiğini belirten Akgül, "İlçemizde farklı noktalarda 7 kentsel dönüşüm projemiz devam ediyor. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi en kapsamlısı. Daha önce kentin vitrini konumunda gecekonduların görüldüğü alanda modern konutların yükseldiğini görmek, hem görsel kirliliğin önüne geçiyor hem de mahallelerin değerini arttırıyor" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Mamak Belediyesi işbirliğinde yapılan ve 11 etaptan oluşan projede 50 bin konut, 500 iş merkezi, dev rekreasyon alanları bulunuyor. Üçte biri konut, üçte ikisi yeşil alan olan proje ile Mamak hem kentsel dönüşüme hem de yeşile dönüşüyor. 13 bin 400 gecekondunun bulunduğu alanda bu güne kadar 8715 hak sahibi ile anlaşma sağlandı. 4393 gecekondunun yıkıldığı projede, 3891 konut hak sahiplerine teslim edildi. Projede 200 yataklı devlet hastanesi, yüzme havuzu, yeşil alanlar ve parklar bulunuyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fikret tuncay 6 yıl önce

Mamak kentsel dönüşum diyorsunuz 2006 yilindan beri yapi yasagi getirdiniz biz yapacagiz dediniz yil 2017 hala bi gelisme yok bizim bu zararimizi biliyoruz ki karsilamazsiniz o zaman hak ve adalet nerde bizler sizlere yillarca oy verdik yillardir mamak sag partide ise bu bizletin sayesindedir sizlere oy vermeyen bölgeleri göruyoruz cok iyi sartlarda semtleri gelismis durumda bu varoş bölgeler sizlerin sayesinde her gecen gun daha kotu duruma gitmekte benim sesimi duyan sayin baskan bizlerden aldigin oy lar size helal degildir ben sanayi esnafiyim eger sizlere ulasirsa sesim donüs yaparsaniz telefonum 05322803779

banner182

banner181