Keçiören Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 68 hak sahibi tapularına kavuştu!
Keçiören Belediyesi tarafından çarpık kentleşmenin önüne geçmek ve sürdürülebilir bir kentsel gelişim sağlamak amacıyla yapılan Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesinde tapu dağıtımı devam ediyor.
 
Keçiören riskli yapılardan arındırarak yaşam kalitesi yüksek, modern kentleşmeyi sağlayacak 1 milyon 79 bin metrekarelik dönüşüm alanına sahip projenin ilk etabında 1.271 konut inşa ediliyor.
 
TAPU DAĞITIMINA DEVAM
Keçiören Belediyesi'nin yaptığı bu en büyük Kentsel Dönüşüm Projesiyle 1727 gecekondu, yerini modern ve güvenli konutlara bırakacak. Tapulu 1180 tane gecekonduda yaşayan hak sahipleri müteahhitlerle doğrudan anlaşarak, yeni, modern binalarına kavuşuyor. Tapusu olmayan gecekondu sahipleri için yapılan 451 sosyal konutta şu ana kadar 68 konut sahibi tapusunu aldı.
 
İzolasyon, ısı yalıtımı, mantolaması olan güvenlik, 3 asansör ve merkezi ısıtmalı konutlar 100 m²'de 14 - 15 katlı ve 2 + 1 olarak tasarlandı. Sosyal konutlar haricindeki diğer konutlar ise 3 +1, 4 +1, 2 + 1 olarak 14 ve 17 kat arası planlandı.
 
KİMLİKLİ VE MODERN YAPILAR
1.271 konutluk dev projede sosyal yaşam alanlarından, özel donatılara, modern ve kimlikli yapılardan, estetik çevre düzenlemelerine kadar her detayın düşünüldüğünün altını çizen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Kentsel dönüşümle birlikte mahalle ölçekli ve planlı yapılar şehrin görüntüsüne ve yaşam kalitesinin yükselmesine ayrı bir değer katacak. Böylece kentin dokusunu bozan, riskli, sorunlu yapılar yerine şehre canlılık, modern bir kimlik kazandırıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Sosyal konutlar ve Vadikent konutları haricinde Tepekent Projesinde de ruhsatın alınmasının ardından başlayan harfiyat çalışması bitti.  Tepekent Projesi ile 250 yeni konut yapılacak. İçerisinde iş merkezlerinin de olacağı bu çalışma ile Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi son hızla devam edecek.

Keçiören Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181