Mamak'da kentsel yenileme hızla devam ediyor!
Mamak Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yapılan Altıağaç-Karaağaç- Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi büyük bir hızla devam ediyor. Toplam 574 bin m² alanı kapsayan projenin ilk etabında yapımına başlanan 869 konutun inşaatı yüzde 60 oranında tamamlandı. 3000 konutunda ihale aşamasına geldiği proje kapsamında yaklaşık 1300 gecekondunun yıkımı gerçekleştirildi. Mamak’ın kentsel dönüşüm projeleriyle büyük bir atılım gerçekleştirdiğini dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Hedefimiz en kısa sürede inşaatları tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmek. Yılların getirdiği en büyük sorunlardan biri olan gecekonduya karşı son derece kapsamlı bir şekilde hazırlanan bu projelerle vatandaşlarımız daha modern bir hayata kavuşuyor. Sosyal donatı alanları, yeşil alanlar, eğitim tesisleri ve kültürel tesisleri ile bu projeler Mamak’ı Başkent’in yıldızı haline getiriyor” dedi.
 
En büyük pay yeşil alana
Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi’nde en büyük pay yeşil alana ayrıldı. Toplam 574 bin m² alanı kapsayın projenin yalnızca %21’i konut, %22’si yol ve sosyal donatı alanına ayrıldı. Proje içerisindeki en büyük pay %57 ile yeşil alanlara ayrıldı. 

Mamak Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181