Mamak kentsel dönüşüm projesi 3 mahallede hızla devam ediyor!
Türkiye ekonomisinin lokomotifi olarak gösterilen inşaat sektörü Mamak’ta hızla yükselmeye devam ediyor. 

Başkent Ankara’da kentsel dönüşümde öncü ilçe olan Mamak’ta, belediye ilçede uyguladığı kentsel dönüşüm projeleriyle Mamak’ı adeta baştan imar ediyor. Yürütülen dönüşüm projelerinin etaplarının bir kısmı tamamlanırken kalan etapların yapımı da hızla devam ediyor. 9 yılda toplam 40 bine yakın gecekondunun yıkıldığını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Kentsel dönüşüm ile en büyük kazancı Mamaklılar elde ediyor. Emlak ve inşaat sektörü de uyguladığımız projelerle hareketlilik kazanıyor. Mamak dönüşümünü günden güne tamamlıyor” dedi.

3 mahalle sil baştan
Mamak Belediyesi’nin kentsel yenileme projesi uyguladığı mahallelerden biri de Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi mahalleleri. İlçeye ve Ankara’ya değer katacak vizyon projelerden biri olan kentsel yenileme projesinde çalışmalar son sürat devam ediyor. Üç mahalleyi kapsayan projenin uygulandığı mahallelerde yeni yaşam alanları yükseliyor. 574 bin metrekare alanda uygulanan çalışma kapsamında toplam 3880 konut üretilecek. 1350 gecekondunun 1348 adeti yıkılırken hak sahipleri ile de yüzde doksan dokuz oranında anlaşma sağlandı. Projenin 1. etabında 12 iş yeri ve 869 konutun yapımı tamamlandı, hak sahiplerine teslim ediliyor. 4 adet cami, 2 adet ticaret merkezi, 4 adet okul, 1 adet aşevi ve 2 adet sosyo-kültürel tesisin yapılacağı projenin 2-3 ve 4. etaplarında 3011 konut, 1 adet lise, 1 adet ilköğretim, 1 adet anaokulu, 2 adet cami ve 1 adet ticaret merkezinin inşaatı devam ediyor.

Mamak Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emel 5 yıl önce

merhaba hüseyingazi mah. toki konutları halka ne zaman teslim edilecek.

banner182

banner181