Yenimahalle Varlık Mahallesi'ne kentsel dönüşüm müjdesi!
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Varlık Mahallesi’ni gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Mahalledeki tüm esnafın kapısını tek tek çalan Yaşar, vatandaşlara kentsel dönüşümün de müjdesini verdi.

Esnaflarla çay içip sohbet eden Yaşar “Bugüne kadar ilçe genelinde yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamında olduğu gibi Varlık Mahallesi’ndeki tarihi Akköprü civarında da tüm gecekonduları yıkıp şimdiye kadar bölgenin cefasını çeken tüm hak sahiplerini de bulundukları yerde modern yaşama kavuşturacağız” diye konuştu.

Ankara Çayı’nın Varlık’ta kalan kısmının da Devlet Su İşleri işbirliği ile Eskişehir örneğindeki gibi ıslah edilerek üzerinde sandalların dolaşacağını söyleyen Başkan Yaşar “Çayın etrafına yapacağımız rekreasyon alanları, yürüyüş yolları, vatandaşlarımızın oturup çayını yudumlayabileceği mekanlarla, Varlık Mahallesi Başkent’in cazibe merkezi olacak” dedi.

Varlık, Başkent’in yeni cazibe merkezi olmaya aday
Bölgede hak sahipleri ile görüşmelerin ve imar planı çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekleyen Yaşar “Proje kapsamında; Ankara Çayı’nın kuzeyindeki yaklaşık 11 bin metrekarelik alanda bulunan 70 gecekondunun yıkımını yaparak, bölgenin modern ve sağlıklı bir çevreye kavuşmasını sağlayacağız. Göreve geldiğimiz günden beri Macunköy’de, Mehmet Akif Ersoy’da, Pamuklar’da yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmaları ortada. Yamaçevler’de de yıkımlarımız başladı. Bu nedenle Varlık sakinlerimiz de hiç tedirgin olmasın. Kimseyi mağdur etmedik, etmeyeceğiz” diye konuştu. 

Yenimahalle Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181