Ankara İncek'te markalı konut projelerinin sayısı artıyor!
Son yıllarda markalı konut üreticilerinin eliyle Türkiye'nin önde gelen yerleşim bölgeleri arasına giren Başkent Ankara'nın İncek bölgesinde metrekare birim fiyatları sadece 5 yıllık dönemde yüzde 220 artış gösterdi. Fiyatların 2 bin 500 TL'den 6 bin TL bandına geldiği bölge merkeze göre daha planlı yerleşim, ferah yaşam alanları, trafiksiz hayat ve eğitim kurumlarını içinde bulundurması nedeniyle kazançlı yatırım adresi olarak öne çıktı.

Artan ilgi ile yeni inşaat projelerinin hızla boy göstermeye başladığı bölgede şu anda sadece markalı olarak aynı anda 3 bin 500 konutun yapımına devam ediliyor. Akfen İnşaat ve Sinpaş'ın başını çektiği grupların ardı ardına projeler geliştirdiği bölgede gelecek dönemde YDA, Bayraktar ve Özdoğan İnşaat gibi firmalarının da ellerindeki arazileri konuta yönelik değerlendirmesi bekleniyor. Popüler bölgede konut arzının devam etmesiyle fiyatların daha da yukarı çıkacağı ifade ediliyor.

Öğrenci garantisi
Ankara'nın merkezindeki yerleşim bölgelerine göre daha sessiz ve sakin olan İncek'te yeşil alanların çokluğu, yeni hayata geçirilen konutların büyüklüğü ile bölgede bulunan üniversite kampüsleri, hastaneler ve ticari alanların sayısının artması yatırım yapılmasının başlıca nedenlerini oluşturuyor. Atılım ve Ufuk Üniversiteleri'nin yanı sıra TED Koleji ile önemli eğitim kurumlarına ev sahipliği yapan İncek, bu özelliğiyle yatırımcılar kiracı bulmak konusunda sıkıntı yaşamıyor. İncek semtinde son zamanlarda birçok markalı proje yükseliyor. Yapımı tamamlanan 3 bin konutun yanı sıra şu anda 3 bin 500 konutun da yapımına devam ediliyor. Ancak yeni projelerle kısa sürede bu rakamın 8 bin civarını bulması bekleniyor.

Devlerin dikkatini çekiyor
Gayrimenkulde Ankara'nın yükselen bölgesi olan İncek, bu özelliğiyle yatırımcı inşaat gruplarının da dikkatini çekiyor. 66 Ankara'nın popüler gelişim alanı İncek, birbiri ardına hayata geçirilen konut projeleri ile birlikte Türkiye'nin en çok değer kazanan bölgeleri arasına girdi. Incek'te 5 yıl önce metrekaresi 2 bin 500 TL'ye satılan konutların değeri 6 bin TL'ye yükselince bölge inşaat devlerinin akınına uğradı.

Bölgede önce Akfen İnşaat ve Sinpaş gibi büyük firmaların ardından Besa, Ons, Özçelik-Pelit, Nata gibi gruplar da ardı ardına projeler gerçekleştirdi. Gelecekte ise İncek'te yatırımcıların bu ilgisinin devam etmesi bekleniyor. Buna göre bölgede arazileri bulunan YDA İnşaat, Bayraktar İnşaat ve Özdoğan İnşaat gibi diğer firmaların da burada proje geliştireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Ulaşım artıyor
Ardı ardına hayata geçirilen konut projelerinin oturumcularıyla buluşmasıyla Ankara'nın merkezinden İncek bölgesine olan ulaşım olanakları da artırılmaya başlandı. Günlük otobüs seferlerine yenileri eklendi. Ticari açıdan da yatırımcıların gözdesi haline gelen bölgede konut projelerinin içlerinde veya bağımsız olarak hayata geçirilen birimlerde alışveriş ve restoran olanakları sıralanıyor.

'Modern aileler tercih ediyor'
İncek'te proje geliştiren yatırımcılar arasında bulunan Akfen İnşaat'ın geçen yıl yapımını tamamladığı 1199 konutluk İncek Loft projesinde yaşam başladı. İncek Loft'un ardından 37 bin metrekarelik İller Bankası arazisi üzerinde Bulvar Loft projesine başlayan şirket, 6 blokta 822 daire hayata geçirecek. Genişlikleri 66 metrekare ile 350 metrekare arasında olan daireler 374 bin liradan satılıyor. Gelecek yılın Aralık ayında tamamlanacak projede yaşam 2019'un bahar aylarında başlayacak. Planlı şehirleşmenin Ankara için yeni bir konsept olduğunu anlatan Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, hayata geçirilen projelerle özellikle İncek'in modern aileler tarafından çok beğenildiğini ifade etti.

İndergi Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181