Benevre Beytepe konut sahiplerini sanatla buluşturacak!
Elbiz İnşaat'ın 29 yıllık tecrübesi ile birleşen Benevre Beytepe, konut sahiplerini bambaşka bir dünyaya taşıyacak. 26 rengin her bir katta soluk bulacağı projenin detaylarını paylaşan başarılı graffiti sanatçısı ressam Ahmet Burak Halıcı, Benevre Beytepe projesinin içinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti anlatarak, proje için tasarladığı resimlerin serüvenini anlattı.

'Bi Oda Sanat'
Küçük yaşlarda eline geçen kağıt kalemler ile macerasının başladığını söyleyen Ahmet Burak Halıcı sözlerine şöyle devam etti: “Lise çağlarında graffiti ile tanıştım ve İnternet aracılığı ile nasıl yapılır araştırarak,elime geçen ilk para ile sprey boya aldım. Kendime ufak bir ekip oluşturdum. Gün geçtikçe kendimi geliştirmeye gayret ediyor, her gün yeni şeyler öğrenip uyguluyordum. Bir gün kendi kendime 'Nereye kadar sokakta devam edebileceksin' dedim. Bu noktadan hareketle, liseden sonra 2010 yılında Selçuk Üniversitesi Resim Bölümü'ne başladım. Başarılı okul hayatımdan sonra 2014 yılında aynı üniversitede yüksel lisans için hak kazandım. Türkiye'de duvar resimleri ve graffiti üzerine tez yazıyorum.”

 

'Resim çizeceğim yerin dokusuna bakıyorum'
'Bi Oda Sanat' adını verdiğim atölyesinde ekibi ile sanat çalışmalarını yürüten Halıcı, sosyal yaşam alanlarına çizdiği resimleri anlatarak, bu alanlara resim çizerken ilk olarak alanın genişliğine baktığını anlattı. Halıcı sözlerini şöyle sürdürdü “Resim çizeceğim yerin dokusuna dikkat ediyorum. Bu süreci alan içinde gözlem yapmak takip ediyor. Daha sonra çevreye, insanların yaşam standartlarına, tarzlarına bakıyorum” dedi.

'Sokağı ve yaşanmışlıkları ele alıyorum'
Başarılı ressam ve graffiti sanatçısı Ahmet Burak Halıcı , uzun yıllardır sokakta olmasının eserlerini etkilediğini anlattı. Sokaktaki her nesnenin, sokağa değer verdiğine inandığını belirten Halıcı “Duvarın o lekeli kirli ve paslı dokusu, resimlerimde kendini daha farklı, renkli bir yere bırakıyor. Resimlerimde ağırlıklı olarak spray boya kullanıyorum. Tabi ki rulolar kalemler fırçalar olmazsa olmazlarımız” diye konuştu.

Karmaşık ama bütün tasarım
Benevre Beytepe projesi ile tanıştıktan sonra proje hakında bilgi alıp, proje ekibi ile neler yapılacağını konuştuklarını söyleyen Halıcı “Sınırların dışına çıkan bu proje, içeriden karmaşık bir yapıya sahip fakat dışarıdan bakıldığında ise bir bütün. 26 kat olan Benevre için her kata ayrı bir renk değeri verdim ve bunun üzerine yöneldim. Bu renkleri kullanarak geometrik şekiller ile kendi sınırlarının dışına çıkan karmaşık bir o kadarda bütün görünmesini istediğim bir tasarım yaptım ve uyguladım.”Elbiz İnşaat'ın 29 yıllık tecrübesi ile, Beştepe'de yükselecek olan Benevre Beytepe, konut sahiplerini bambaşka bir dünyaya taşıyacak. 26 rengin her bir katta soluk bulacağı projenin detaylarını paylaşan başarılı graffiti sanatçısı ressam Ahmet Burak Halıcı, Benevre Beytepe projesinin içinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti anlatarak, proje için tasarladığı resimlerin serüvenini anlattı.





 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181