Bulvar Loft'ta satışa çıkmadan 80 milyonluk satış yapıldı!
Altyapı, üst yapı ve havaalanı inşaatlarında çeşitli projeler yürüten Akfen Holding Ankara'daki ikinci büyük konut projesinin tanıtımını yaptı. Yaklaşık 5 ay önce tamamlanan İncek Loft projesinin hemen ardından hız kesmeden kolları sıvayan Akfen İnşaat, 822 konutluk Bulvar Loft projesinin lansmanmı gerçekleştirdi. Lansman öncesinde ön talep toplayan Akfen İnşaat, daha şimdiden 150 adet konut ile 80 milyon TL'lik satış gerçekleştirdi. Projede yatırımcısına sunduğu fırsatlarla dikkat çekmek isteyen Akfen Holding, 2 yıllık zaman diliminde satış fiyatı üzerinden yüzde 32'lik kar vaadiyle satışa çıkardı.

Bulvar Loft projesi için düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Ankara'nın İncek semtinde yapımına başlanan Bulvar Loft'un 2018 yılında teslim edileceğini belirtirken, bu tarihe kadar fiyatların belirli tarihlerde artacağını söyledi. 27 Kasım'a kadar talepte bulunanların 2 yıl içinde satış fiyatları üzerinden yüzde 32 kar elde edeceğini belirten Akın, benzer kazancın 2014'te yapımına başlanan İncek Loft projesinde bugün elde edildiğini bildirdi. İncek Loft projesinde 450 ​bin liradan satılmaya başlanan konutların, teslim tarihinde fiyatının 623 bin liraya yükseldiğini hatırlatan Hamdi Akın, Bulvar Loft projesinde ise 640 bin liradan satılmaya başlanan konutların, 2018 yılında 845 bin liraya yükseleceğini dile getirdi. Ankara'da konut projesi sayısındaki artışa dikkat çeken Akın, bunun getirdiği rekabetle birlikte tüketicilerin de daha avantajlı bir konuma geldiğini aktardı.

Fiyatlar 303 bin liradan başlıyor
Ankara'nın konut piyasasında büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Hamdi Akın, başkentte özellikle markalı konut projelerinin adetlerinin oldukça arttığını ve bu anlamda inşaat firmaları arasında sıkı bir rekabet oluştuğunun altını çizdi. Ankara'nın Akfen'in hafızasında çok önemli bir yer tuttuğunu anlatan Akın, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin kalbi Ankara, yine temelleri Ankara'da atılan Akfen için ayrı bir anlam taşıyor. Bizler genellikle siyasetle eş tutulan Ankara'nın ekonomik potansiyelinin ve canlılığının uzun süredir farkında olan bir şirket olduk. Ankara'da kurulduk, Ankara'da büyüdük ve Ankara'da pek çok değerli projeyi hayata geçirdik. Şimdi, Ankara'nın yükselen bölgesi İncek'te, Bulvar Loft gibi oldukça iddialı ve kazançlı bir projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Tıpkı İncek Loft projesinde olduğu gibi, Bulvar Loft'ta da yatırımcılarımızı ağırlamayı büyük bir heyecanla bekliyoruz."

İller Bankası'mn arazisine konut I yapımı için açılan ihaleyi kazanan Akfen Holding, haziran ayında hafriyat çalışmalarına başladı.Toplam inşaat alanı 175 bin metrekare, proje alanı ise 37 bin metrekare olan Bulvar Loft projesinde, 5 ana grupta, 16 farklı daire tipi bulunuyor. Toplam 822 konutun yapılacak projede konutların büyüklüğü 66 ile 350 metrekare arasında değişirken, fiyatlar da 303 bin lira ile 1 milyon 408 bin lira olarak belirlendi. 2018 yılında tamamlanması beklenen projede, 3+1 daire için 640 bin lira olarak belirlenen fiyat, 2018 yılında proje bittiğinde Akfen tarafından 845 bin liraya çıkarılacak.

'Yatırımlara devam etmezsek vagonlar birbirine çarpar'
Toplantıda gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Hamdi Akın, şu aşamada her şeyin çok iyi gittiğinin söylenemeyeceğini ancak şartlar ne olursa olsun, Akfen olarak yatırıma devam ettiklerini bildirdi. Halen 1 milyar doları bulan, liman, hastane ve yurt yatırımlarına ara vermediklerini vurgulayan Hamdi Akın, "Bu ülkede kurulan ve büyüyen işadamlarının ülkeye yatırım borcu var. Biz bu görevi yerine getirmezsek, frene basarsak vagonlar birbirine çarpar. Akfen Holding olarak yatırım projelerimize devam ediyoruz. Hiçbirini bile durdurmadık, iptal etmedik" şeklinde konuştu.

Hüseyin GÖKÇE/Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181