Ankara'nın ofis piyasası büyüyor!
Ekonomideki büyümeye ve iş hayatındaki gelişime paralel olarak nitelikli ofislere olan talep her geçen yıl artıyor. Bu talep sadece İstanbul ile de sınırlı değil.

Başkent Ankara'nın ofis sektörü de her yıl yeni projelerle büyümeye devam ediyor. Ankara'da Ulus ve Gaziosmanpaşa merkezi iş alanları olurken, son yıllarda Çukurambar, Eskişehir yolu ve Konya yolu ofis projelerinin yeni üssü haline galmiş bulunuyor

Başkent Ankara, kamu kurumlanılın ağırlığının yanı sıra son yıllarda iş dünyasının da çekim merkezi haline gelmeye başladı. Bu durum da kentteki nitelikli ofis talebini artırıyor.

Kentteki gelişmeleri gören gayrimenkul üreticileri de birbirinden özel projeler üretmeye başladı. Ege Grup Yapı’nın Maidan projesi, Türkerler înşaat’ın Mahall Ankara projesi, Moment Yapı’nın Moment Beştepe projesi, Ankara’nın son dönemde öne çıkan projeleri arasında yer alıyor.

TSKB Gayrimenkul Değerleme Ankara Şubesi Değerleme Uzmanı Gizem Var, Türkiye’nin en büyük ikinci büyük ofis pazarı olan Ankara’da fiyatların İstanbul ile yarışır hale geldiğini belirtiyor.

Var, ‘Yaklaşık 300 bin metrekarelik A sınıfı ofis arzı sunulmasına rağmen, kentte pek çoğu konuttan çevrilmiş ofisler piyasada ağırlıklı payı oluşturuyor. Öyle ki Eskişehir Yolu ve yakın çevresindeki plazaların yalnızca dördünün doluluk oranı yüzde 100’e ulaşıyor” diyor.

Ankara ofis piyasasının başlıca kullanıcıları kamu kurum ve kuruluşları olurken, kamu ihalelerine giren farklı sektörlerden firmalar da bu bölgede yer seçiyor. Bunların dışında prestije önem veren yerli ve yabancı şirketler de piyasanın ana oyuncuları oluyor.

Nereler öne çıkıyor?
Ankara’da ofis projelerinde Söğütözü, Çukurambar, Eskişehir Yolu ve Konya Yolu öne çıkan bölgeleri oluşturuyor. Söğütözü’nde ortalama metrekare satış fiyatları 7 bin lira olurken, aylık metrekare kira ortalaması ise 37 lira seviyesinde.

Çukurambar’da ortalama metrekare satış fiyat 6 bin 700 lira, aylık ortalama metrekare kirası 38 lira. Eskişehir Yolu’nda ortalama metrekare satış fiyatı 6 bin 200 lira, aylık ortalama metrekare kira bedeli ise 36 lira düzeyinde.

Konya Yolu’nda ortalama metrekare satış fiyatları 4 bin 700 lira olurken, aylıkortalama metrekare kiraları ise 35 lira seviyesinde bulunuyor.  

Ekonomist

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181