TOKİ Ankara Sincan Saraycık'ta 1502 konutun ihalesini yaptı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ankara’nın Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi’nde Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ihaleler gerçekleştirilmeye devam ediyor.
 
3.Bölge, 2.Etap'ta inşa edilecek 502 konutun ihalesi 25 Eylül, Pazartesi günü yapıldı. İhale kapsamında ayrıca 32 derslikli ilköğretim okulu, otopark inşaatları ile altyapı ve çevre düzenleme işi yer aldı.
 
2. Bölge, 1.Etap'ta inşa edilecek 1.000 konutun ihalesi ise 26 Eylül, Salı günü yapıldı. İhale kapsamında ayrıca 2 ticaret merkezi, mescit, kapalı otopark ile altyapı ve çevre düzenleme işi yer alıyor.
 
Hak sahipleri için okulları, dükkânları, camisi, parkı, peyzajı ve diğer sosyal donatıları ile çağdaş bir yaşam alanı oluşturulması hedeflendi. Cephe tasarımlarında modern mimari anlayış hâkim kılındı.
 
Daha önce ihale edilen 4.199 konutun yanı sıra 1 ilköğretim okulu, 1 imam hatip lisesi, 11 ticaret merkezi,  5 cami ve otopark inşaatları da hızla devam ediyor. Dün ve bugün gerçekleştirilen ihalelerle 5.701 konut sayısına ulaşıldı.
 
TOKİ ile Sincan Belediyesi işbirliğinde 10.10.2014 tarihinde yapılan protokol ile yaklaşık 500 hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesi planlandı. Hak sahiplerinin büyük çoğunluğu ile anlaşma sağlandı. Anlaşmalar sonucu 3 ana bölgede üretilecek çeşitli büyüklüklerde toplam 5.937 konuttan 3.209’u hak sahiplerine kura ile verilecek.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181