Alanya Ak Köprü projesi 2017'nin ilk aylarında trafiğe açılacak!
Geçtiğimiz yıl Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından temeli atılan Ak Köprü inşaatı tamamlandı. Dim Barajı Gölü’nün üzerine inşa edilen köprünün iki ucu birleşti. Başkan Türel’in seçimlerden önce sözünü verdiği, Alanya için büyük önem taşıyan köprü açılış için gün sayıyor. 190 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki köprü Dim Barajı çevresindeki 12 mahalleye ulaşımı sağlarken, aynı zamanda bölge turizminin gelişimi için de büyük önem taşıyor. 

2017’DE TRAFİĞE AÇILIYOR
Yaklaşık 7 milyon TL harcanarak Alanya’ya kazandırılan Ak Köprü, yöre halkı tarafından dördüncü Boğaz Köprüsü olarak anılıyor. Dim Barajı Gölü üzerinde yükselen köprüde artık son rötuşlar yapılırken, bağlantı yollarının yapımına da başlandı. Kısa süre sonra tamamlanacak çalışmaların ardından köprünün 2017 yılının ilk aylarında trafiğe açılması planlanıyor. 

TURİZME KATKI SAĞLAYACAK
Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya’ya büyük yatırımlarına devam ediyor. Her ay ya bir açılış ya da bir temel atma töreni yapıyoruz. Ak Köprü, 12 mahalleyi birbirine bağlamayacak, bir cazibe alanı olan Dim bölgesine yerli ve yabancı turistlerin gelmesini sağlayacak. Köprü Alanya turizmine de çok önemli katkı sağlayacak” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181