Antalya Ali Çetinkaya Kentsel Tasarım projesi çalışmaları başladı!
Büyükşehir Belediyesi, Şarampol Caddesi’nde olduğu gibi Ali Çetinkaya Caddesi’ni de bir çekim merkezi haline getirmek için çalışmalara başladı. Ali Çetinkaya Caddesi, “Güneş Doğudan Yükseliyor” sloganı ile tanıtılan Doğu Garajı Projesi kapsamında yeniden düzenleniyor. Çalışmalar kapsamında cadde üzerindeki binalar boyanıyor. Ali Çetinkaya Caddesi Kentsel Tasarım Projesi’ne ilk adım Meydan Kavşağı’ndaki düzenleme ve peyzaj çalışmaları ile atılmıştı. Meydan Kavşağı’ndaki çalışmaların tamamlanmasının ardından Ali Çetinkaya Caddesi’nde kentsel tasarım ve düzenleme çalışmalarına geçildi. Ali Çetinkaya ile Cebesoy Caddesi arasında kalan bölümündeki binaların boyanmasına başlandı. Caddeye bakan binaların ön cephelerinde kaplama çalışması, yan cephelerinde boyama yapılıyor. Projeyle birlikte 89 binanın cepheleri ile dükkanların dış cepheleri yenilenecek.

BİNALAR BOYANIYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in “Antalya’nın en değerli köşelerinden biri haline gelecek” dediği Ali Çetinkaya Caddesi, Şarampol Caddesi’nde olduğu gibi, kentin cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Proje ile 850 metre uzunluğunda cadde ve kentsel tasarım düzenlemesi yapılacak. Dünyanın ilk müze konsepti ile tasarlanan cadde boyunca 7 adet sergi küpü yer alacak ve Doğu Garajı kazısında çıkan tarihi eserlerden bir kısmı burada sergilenecek. 3 bin 500 metrekare yeşil alanın yer alacağı projede 2 adet süs havuzu inşa edilecek. Proje tamamlandığında Ali Çetinkaya, görsel güzellik katan bina cepheleri, modern kaldırımları, rengarenk gölgelikleri, kent mobilyaları, aydınlatması ile Antalya’ya gelenlerin görmeden gitmeyeceği bir bölgeye dönüşecek. 

GÜNEŞ DOĞUDAN YÜKSELECEK
Büyükşehir Belediyesinin “Güneş Doğudan Yükseliyor” ilkesi ile uygulamaya konulan proje 3 etapta tamamlanacak. Birinci etapta Ali Çetinkaya Caddesi Kentsel Tasarım Projesi Yapımı, ikinci etapta Doğu Garajı ve Kültür Merkezi Yapımı, üçüncü etapta da Nekropol Alanı düzenlemesi gerçekleşecek. Projelerin tamamlanmasıyla Doğu Garajı ve çevresi yepyeni bir kimliğe kavuşacak, turistlerin görmeden gitmeyeceği bir çekim merkezi haline gelecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181