Antalya 'Balbey Projesi' için ilk adım atıldı!
Antalya'ya ikinci bir cazibe merkezi yeni bir Kaleiçi kazandıracak olan Balbey Projesi için ilk adım atıldı. Tarihi mahalledeki mülk sahipleriyle birlikte projenin detaylarının ortaya çıkartılacağı Kentsel Yenileme Ofisi açıldı. Hedef, tarihi dokuyu bozmadan, yaşayan bir Balbey. Kaleiçi'nden sonra Antalya'nın en eski mahallesi olan Balbey Mahallesi'nde yapılacak olan 'Balbey Projesi' kapsamında Kentsel Yenileme Ofisi'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Balbey Mahallesi 433 Sokak üzerinde düzenlenen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Balbay Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu ve yüzlerce mahalleli katıldı. Balbey sakinlerine komşularım diye seslenen Başkan Menderes Türel, kendisinin de bir Balbey'li olduğunu söyledi. Türel, Balbey mahallesinin Antalya'nın tarihi ve kültürü olduğunu bu nedenle Balbey projesinin de bütün Antalya'yı ilgilendirdiğini belirtti. Balbey Kentsel Yenileme Projesi'nin Balbey, Yüksekalan ve Tahılpazarı mahallelerinin bir kısmını kapsadığını kaydeden Başkan Türel, "Neden Kentsel Yenileme?" sorusuna şu yanıü verdi: "Çünkü bu bölgemizin bir kısmı tarihi karakterini korumuştur ve kentsel SİT alanıdır. Bu tarihi karakterin, tescilli yapıların korunması gerekmektedir."

Anayurt Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181