Antalya Bezirgan halkı yeni yolla Akdeniz'e direk ulaşacak!
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, seçimlerden önce verdiği bir sözü daha yerine getiriyor. Türel’in talimatıyla Kaş’ın Bezirgan mahallesi yeni bir yolla Akdeniz’e bağlanıyor. Dağları kırarak yapılan zorlu çalışma tamamlandığında Bezirgan’dan Kalkan’a ulaşım 10 kilometreden, 4 kilometreye düşecek. 

Başkan Menderes Türel, yerel seçimlerden önce Kaş’ın Bezirgan mahallesini ziyaretinde halkın virajlar nedeniyle Kalkan’a ulaşımda büyük tehlike ve sıkıntı yaşadıklarını belirtmesi üzerine, yeni bir yol sözü vermişti. Başkan Türel’in verdiği söz her zamanki gibi yerini buldu. Türel’in talimatı ile Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Ekipleri Kaş’a bağlı Bezirgan Mahallesi’ni, Kalkan Mahallesi’ne bağlayan yeni yol açma çalışmalarına başladı. Bezirgan’ı direkt Akdeniz’e bağlayacak yeni yol dağları kırarak oldukça zor şartlar altında yapılıyor. Tamamı kayadan oluşan zemin büyük bir sabır ve özenle kırılıyor.

6 KİLOMETRE KISALIYOR
Bezirgan mahallesini Kalkan’a bağlayan 10 kilometre uzunluğundaki eski yol oldukça virajlı olması nedeniyle büyük tehlike arz ediyordu. Yeni açılacak yolla, Bezirgan-Kalkan arası ulaşım 6 kilometre kısalarak, 4 kilometreye inecek. Bezirgan halkı, direkt Akdeniz’e ulaşacak. Ayrıca yeni yolun açılması ile birlikte tarım arazilerine ulaşım daha kolay olacak. Yeni yolun yapımı hasretle bekleyen bölge halkı, büyük sevinç yaşıyor.

AÇAMAYACAĞIMIZ YOL YOK
Çalışmaları yerinde denetleyen Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir “Bu yol Bezirgan halkı için oldukça önemliydi. Başkan Türel’in talimatıyla yolunu programımıza dahil ederek çalışmalarımıza başladık. Yolun neredeyse tamamı sert zemin ve kayadan oluşuyor. Ekiplerimiz zor şartlarda özenle çalışıyor. Allah’ın izniyle açamayacağımız yol yok” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181