Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Alanya'ya 200 milyon liralık yatırım!
Uğrak Mahallesi Sahil Yolu üzerinde bulunan Alanya’ya 35 ve Gazipaşa’ya 15 km uzaklıktaki Kadınlar Plajı’nın temel atma törenine Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, ilçe koordinatörleri, başta kadınlar olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Başkan Menderes Türel, şunları söyledi: “Antalya’da açtığımız Kadınlar Plajı belki de yapmış olduğumuz hizmetler içinde en çok hayır duası aldığımız proje oldu. Orada bir hatıra defterimiz var. O hatıra defterine yazılanlar dikkat çekici. Kadınlarımız 30 senedir Antalya’da yaşıyoruz. 30 yıldır denize ancak uzaktan bakıyoruz. İyi ki bu hizmeti yaptınız artık rahatlıkla denizden istifade edeceğiz diyor. Türk vatandaşları gibi yabancı uyruklu vatandaşlar da başkanım sayenizde denize artık rahat giriyoruz diyor. Şimdi böyle bir yatırımı Alanya ve Gazipaşa’nın ortak noktasında Uğrak’ta gerçekleştiriyoruz. Sadece Alanya ve Gazipaşa’ya değil, Gündoğmuş’a Akseki’ye ve İbradı’ya da hizmet edecek.” 

HERKESE VE HER KESİME HİZMET VERİYORUZ
Herkese ve her kesime hizmet etme prensibiyle hareket ettiklerini vurgulayan Türel, şöyle devam etti: “Bizim, toplumun her kesimine hizmet borcumuz var. Biz kimseyi kılığı kıyafeti yüzünden ayırt etmiyoruz. Bizim siyasi anlayışımızın temelinde bu yatıyor. Biz kimseyi yediği ile içtiği ile yargılamıyoruz. Biz kimseye mezhebi yüzünden, inancı yüzünden ve etnik kökeni yüzünden bir ayrımcılık yapmıyoruz. Kadınlar Plajı’nda görüyoruz. Kadınlarımız farklı partilere gönül verseler de farklı ülkelerin insanı olsalar da, farklı inançların temsilcileri olsalar da burada buluşurlar ve buranın nimetini, kıymetini paylaşırlar. İşte bu birleşme ruhu 15 Temmuz’da Türkiye’de demokrasi destanı yazdı. Bizler, bir oldukça beraber oldukça bizim Allah’ın izniyle bileğimizi kimse bükemez. Bunu herkes böyle bilsin.”

AYRIŞTIRAN DEĞİL, BİRLEŞTİREN HİZMETLER YAPIYORUZ 
Bu hizmetlerin bu ülkeyi ayrıştıran değil, birleştiren hizmetler olduğunun altını çizen Başkan Menderes Türel, “Ama maalesef senelerce böyle hizmetler bu ülkeyi ayrıştıran hizmetler olarak yansıtıldı. Böyle pompalandı. Ama işin gerçeği öyle değil, işte bu hizmetler, toplumu ayrıştırmaz, Antalya Kadınlar Plajı’nda olduğu gibi toplumu birleştirir. Alanya ve Gazipaşa Kadılar Plajı’nda da toplumu birleştireceğiz. Çok kısa zamanda inşaatımızı bitireceğiz. Alanya’ya 35 km, Gazipaşa’ya ise 15 km uzaklıkta olan bu plajımıza vatandaşlarımızın en rahat biçimde ulaşabilmesi için hem Alanya hem de Gazipaşa merkezinden yarımşar saat arayla ücretsiz otobüsleri koyacağız. Sabahın 8’inden akşamın 8’ine kadar tüm vatandaşlarımız kaçta istiyorlarsa buraya kadar gelecekler ve istedikleri saatte de dönecekler” şeklinde konuştu. 
Ardından Başkan Türel ve katılımcılar tarafından Alanya Gazipaşa Kadınlar Plajı’nın temeli atıldı. 

MUTFAK ÇALIŞMASI BİTTİ YATIRIMLAR BAŞLIYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, daha sonra Mahmutlar, Kargıcak ve Cikcilli içme suyu işletmesinin açılışını gerçekleştirdi. Alanyalıların yoğun sevgi gösterisi ile karşılanan Türel, açılışta yaptığı konuşmada, şunları ifade etti:  “Alanya Büyükşehir sınırlarına dahil olduktan sonra bu şehre getirilecek hizmetlerin alan tahsisi, projelerinin hazırlanması gibi mutfak çalışması dediğimiz süreç 2.5 sene aldı. Bu 2.5 sene içinde gece gündüz çalışmasaydık; sizlere güzel bir yemek, lezzetli bir yemek servisi yapmamız mümkün olmazdı. Bu süreç olabildiğince kısa dönemlere sığdı. Şimdi ne mutlu ki Alanyamızda bazı tesislerin açılışı, bazı tesislerimizin de temel atma töreni içinde bulunuyoruz. Bundan sonra da bunlar devam edecek. Alanyamızda hayal gibi görünen birçok eser, birçok proje artık şükürler olsun, gerçek oluyor. Biz söz verdiysek hep arkasında dururuz. Bugüne kadar verdiğim sözleri yerine getirmenin onur ve gururunu yaşıyorum.” 

20 MİLYONLUK PROJE
8 ayda tamamlanan Mahmutlar, Kargıcak ve Cikcilli İçme Suyu Projesi’nin 17 milyon liraya mal olduğunu kaydeden Başkan Türel, “Etrafındaki şebekelerle beraber 20 milyon liraya ulaşan bir proje. Eski belde belediyelerin bütçesiyle bunu yapmak mümkün müydü? Artık ne mutlu size böyle projeleri kısa sürede yapabiliyoruz. Ben göreve geldiğim zaman buralardan hep su kesintisinden, su ihtiyacından bahseden şikayetler geliyordu. Şimdi bunlar tarihe karışıyor. Bunların aslında yıllar önce bitmesi gerekiyordu. Yasal düzenlemelerin en hızlı bir şekilde yapılmasıyla bu hizmetler kısa sürede yapılabilir hale geldi. Bundan sonra Alanyamız’da her ay ya bir açılış ya da bir temel atma için burada olacağız” dedi.

ALANYA’YA YATIRIM SAĞANAĞI
Alanya’ya çevre yolu yapacaklarını, çalışmaların Alanya Kargıcak arasında başladığını dile getiren Türel, ilçeye kazandıracakları projeleri şöyle sıraladı: “Kargıcak-Gazipaşa arasındaki bölümünde proje çalışmaları devam ediyor. Telekom ve Ticaret Lisesi Katlı Kavşakları ise en geç bir yıl içinde Alanyalıların hizmetinde olacak. Toptancı Hal sorununu çözüyoruz. İhalesi yapıldı. Kısa sürede sonuçlandırılacak. Temelini kısa sürede atacağız. Böylece Alanya’nın kanayan bir yarasını daha ortadan kaldıracağız. Alanya’ya çöpten enerji üreten bir katı atık tesisi kuracağız. Çevre Bakanlığı’nda birkaç görüş daha bekleniyor. En kısa sürede Avrupa’nın en son teknolojisinin kullanıldığı tesisi Alanya’ya yapacağız. Hasta yakınları için Yeni Hastane’nin yanına konuk evi yapacağız. Ayrıca hastanenin yanına tema parkı yapacağız. Alanyaspor’u da unutmuyoruz. Antalyaspor’a yaptığımız gibi Alanyaspor’a da Avrupa’nın en iyi kamp merkezini yapacağız. Resmi süreç devam ediyor. Projelerimiz hazır süreç tamamlanınca yapımına başlayacağız. Şöyle alt alta koyduğumuzda Alanya’ya 2.5 yılda 200 milyon liralık yatırım yaptığımızı görüyoruz. Helali hoş olsun.”

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181