Antalya Çalkaya’da mülkiyet sorunu çözülüyor!
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın kanayan yaralarından biri olan ve yaklaşık 30 yıldır çözüm bekleyen Çalkaya’daki mülkiyet probleminin çözülmesi konusunda müjde verdi. AK Parti Aksu İlçe Kongresi’nde konuşan Başkan Türel, “Çalkaya diye bilinen Altıntaş-Güzelyurt problemini çözeceğiz diye söz verdiğimizde birçoğu inanmamıştı. Artık bu iş çözüldü diyebiliriz. Uygulamalar başlayacak. Bir plan uygulamasıyla tapuların üstündeki şerhler kalkacak. Hizmetlerimizi kıskananlar çatlasın” dedi.

AK Parti Aksu İlçe Kongresi, Köseoğlu Düğün Salonu’nda yapıldı. Divan Başkanlığını AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ın yaptığı kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Atay Uslu, İl Başkanı Rıza Sümer, ilçe başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

Kongrede konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kongrelerin bir tazelenme süreci olduğunu belirleterek, AK Parti’nin başarısının adeta dünya bazında bir başarı olduğunu ve milletin başarısı ile eş değer hale geldiğini vurguladı. Başkan Türel, her seçimde yükselen başarı çıtasının çok farklı bir noktaya taşındığını kaydederek, “Artık seçimlerden birinci çıkmak, seçimlerin galibi olmak bize yetmiyor. Mutlaka ve mutlaka yüzde 50 artı 1 hedefiyle yolumuza devam etmek zorundayız” dedi.

BAYRAĞI TESLİM ALACAKLARA BAŞARILAR
Antalya’nın önemli noktalara geldiğini de hatırlatan Başkan Türel, 2002 yılında yüzde 21 oy potansiyeli ile başlayan yolculuğun bugün yüzde 41’lere 42’lere gelmiş durumda olduğuna dikkat çekti. Başkan Türel, “Türkiye’de herhalde oyları yüzde yüz artıran bir vilayet var mıdır bilmiyorum ama artık bizim için yüzde 41’ler 42’ler 45’ler 49’lar yeterli değil. Biz artık çıtayı yüzde 51’e koyduk. Bugüne kadar ne kadar çalışmışsak şimdi çok daha fazla, çok daha heyecanlı, çok daha gayretli çalışmak zorundayız ki ülkemizin yüzünü güldürelim, milletimizin yüzünü güldürelim, dünya mazlumlarının yüzünü güldürelim. O yüzden 2019 seçimlerine yaklaşan bu süreçte birlik ve beraberliğimiz bizim için fevkalade önemli. Siyaset bir bayrak yarışı. Bu bayrak yarışı içerisinde elbette bayrağı teslim eden arkadaşlarımız olacak, yeni bayrak alan arkadaşlarımız olacak. Ancak ben her zaman söylüyorum, bu partide sandık görevlisi olma şerefini yaşamış bir kardeşiniz olarak bunu söylüyorum. Bizim için makamların hiçbir önemi yoktur. Bizim için önemli olan davaya hizmet etmek, bu davada bir asker, bir nefer olmaktır. O yüzden ben bugüne kadar olan başarıyla hizmetlerini yürütmüş değerli dostlarımıza, değerli yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bayrağı yeniden devir alacak arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum” diye konuştu.

HİZMETLERİMİZİN AÇILIŞINA YETİŞEMİYORUZ
“Antalya’da AK Partisiz dönemin ne olduğunu çok iyi bilen insanlarız” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Türel, “Bizden önceki döneme bir bakın. Antalya’da bizden önceki dönemde CHP’li belediye bir üstgeçit yaptı. Yaya üstgeçidi. Genel başkanlarını çağırdılar. Açılışta kırmızı halılar, davullar zurnalar bandolar… Kardeş Şehirler Caddesi’nde Aksu’muzda 1-2 yıl önce bir üstgeçidimiz hizmetinize sunuldu. Ne tören yaptık, ne öyle büyük şaşalı gövde gösterileri yaptık. Çünkü biz artık hizmetlerimizin açılış törenlerine yetişemeyecek kadar yoğun bir gayret içerisindeyiz. Aksu’muzun kanayan bütün sorunlarını çözüyoruz. Ben biraz Aksulu sayılırım çünkü senelerce işyerim buradaydı, çok geldim gittim. Buradaki o köftelerin leziz tatlarını bilirim. Aksu’daki Macun Deresi’ndeki krizden dolayı farklı kokular içerisinde yemek durumunda kalıyorduk ama göreve geldim, Aksu’nun kanayan yarası Macun Deresi problemini 6 ay içerisinde çözdük. Ve adeta kangrene dönmüş bir sorunu şimdi olduk” dedi.

TAPU ŞERHLERİ KALKIYOR
Altıntaş-Güzelyurt mülkiyet problemi ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Başkan Türel, şunları söyledi: “Hepinizin merakla beklediği Altıntaş -Güzelyurt mülkiyet problemi 30 senedir Aksu’nun kanayan yarası. Geçen Çarşamba yani 3-4 gün önce Maliye Bakanlığımızda yine bu konu ile ilgili görüşme yaptık. Orada uzmanlarla olan bir toplantıya katıldık. Uzmanlar beni karşılarında görünce şaşırdı. Uzmanlar dediler ki, ‘Toplantıya belediye başkanları gelmezdi, genel sekreter, başkan yardımcısı falan gelirdi, siz niye buraya geldiniz?’ Valla kusura bakmayın ben Aksu’muzun bir sorunu varsa mutlaka orada olurum, onun çözülmesi için de elimden gelen gayreti gösteririm. Biz ne kadar büyük bir gayretle çalışsak da Sayın Bakanlarımız, Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu sık sık dile getirirler. Bizim karşımıza mevzuat hazretleri diye bir şey çıkar. Bunu aşmak kolay olmaz. Aşağı yukarı 1 ay önce önce Güzelyurt-Altıntaş sorununun çözümü için Sayın Maliye Bakanımızla mutabık kaldık ve bunun için bir Bakanlar Kurulu kararı çıkartılması gereği söz konusuydu. Sayın Bakanımız gereken talimatları anında verdi. Sosyal medya hesabından da bu müjdeyi sizlerle paylaştı. Ama şimdi bürokrasi hazretleriyle çalışmaya devam ediyoruz. Oradaki süreci tamamlamaya çalışıyoruz. İnşallah çok değil, birkaç hafta içerisinde bunu da tamamlayacağız. Ve Güzelyurt’ta bir plan uygulamasıyla artık tapuların üstündeki şerhler kalkacak. Herkes yerinde, kendi mülkiyetinde kalacak. Ve bu kanayan yara çözülmüş olacak. Biz ne söz vermişsek onun arkasındayız Allah’a şükürler olsun, bugüne kadar verdiği sözü yerine getirmiş bir kardeşiniz olmanın onuru ile sizlerin arasındayız, bu bana yeter.”

UYGULAMALAR BAŞLAYACAK
Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Çalkaya diye bilinen Altıntaş-Güzelyurt problemini çözeceğiz diye söz verdiğimizde birçoğu inanmamıştı. Ama hamdolsun, artık bu iş çözüldü diyebiliriz. Çok hızlı bir şekilde artık uygulamalar başlayacak. Dolayısıyla bugüne kadar ‘Aksu’ya raylı sistem gelecek’ deseydik buna kimse inanmazdı. Antalya’daki yolcunun neredeyse yüzde 30-40’ı bugün Aksu-Antalya hattı arasında taşınıyor. Bu müthiş bir rakam. Demek ki artık Aksulular raylı sistemimizden ve toplu ulaşımımızdan en iyi şekilde istifade ediyor. 550 milyon Türk Liralık bir yatırımdan bahsediyoruz. Bu yarım katrilyondan fazla bir rakam eski parayla. Aksu’ya helali hoş olsun. Sadece EXPO Kundu Yolu, Kardeş Şehirler Yol çalışması, Tehneli Köprüsü ile Aksu-Belek arasındaki yol çalışmasının toplam maliyeti 70 milyon lira. Ne mutlu bize ki bunları Aksu’ya yapabilir hale gelmişiz.”

KISKANANLAR ÇATLASIN
Tüm hizmetlerin Aksululara helali hoş olmasını dileyen Başkan Türel, “Neden bunları anlatıyorum? Eskiden bir üstgeçidi bile davulla zurnayla büyük bir marifetmiş gibi açanlar şimdi bizim bu hizmetlerimizi görünce söyleyecek söz bulamıyorlar. Kıskananlar çatlasın. Daha çoğunu yapacağız. Sizlerle birlikte bu yolculukta yürüyoruz. Bu hizmetlerin hiçbir tanesinin mimarı Menderes Türel değildir. Sizler bu hizmetlerin gerçek kahramanları sizlersiniz. Sizlerin bize desteği ve duaları olmasaydı Antalya hala bu hizmetleri bekliyor olacaktı. Onun için ben hepinize gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şefik Tarhan 6 yıl önce

Çocuklarımın geleceği için 1989 yılında yatırım amacıyla almış olduğum Çalkaya daki arsanın şerhli olması nedeniyle hiçbir tasarrufta bulunamistim

banner182

banner181