Antalya'da Suphi Türel Caddesi açıldı!
Kepez Belediyesi’nce Göksu Mahallesi’nde yapılan 1850 metre uzunluğundaki Suphi Türel Caddesi’nin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, annesi Serçin İnci Türel, ablası Berrin Türel, eşi Ebru Türel ve oğlu Akant ile birlikte katıldı. Konuşmasına şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ü rahmetle ve minnetle anarak başlayan Başkan Türel, Türkiye’de demokrasi mücadelesinin 1950 yıllardan bugüne kararlılıkla devam ettiğini ifade etti. 

BABAM DEMOKRASİ MÜCADELESİNİ EN GÜÇLÜ VERENLERDEN
Türel, şunları söyledi: “İşte bu mücadelede kaymakamlar, güvenlik güçleri şehit oluyor, başbakanlar maalesef darağacına gönderiliyor. İşte bu mücadelede özellikle 1950’li 60’lı ve 70’li yıllarda büyük katkısı olan rahmetli babamın isminin bugün Antalya’da bir caddede yaşatılıyor olması bu demokrasi mücadelesinin bir sonucudur. Rahmetli babam da bu mücadeleyi en güçlü şekilde vermiş. O da kanıyla ödemiş. Bir gün yüzünü baştanbaşa kesmişler yolda gidiyorken. Faili meçhul, kimse bilmiyor. Yani bugün Türkiye’de demokrasi mücadelesi veriliyorken yaşananlar, onlarca yıldır aynen yaşanıyor. Sahne, dekor aynı oyuncular değişiyor. İşte bugün Türkiye dimdik ayaktaysa demokrasi kahramanlarının sayesindedir. Bir kez daha onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.” 

MEHMET ATAY İSMİNİ VERDİ HAKAN TÜTÜNCÜ HİZMETE AÇTI
Rahmetli olan babası Suphi Türel’in gazeteci olduğunu hatırlatan Başkan Menderes Türel,  caddeye babasının isminin verilmesinin hikayesini ise şöyle anlattı: “Henüz ben belediye başkanı değildim. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı veya Başkan vekiliydim. O dönemde Kepez Belediye Başkanlığı görevini kıymetli Mehmet Atay yürütüyordu. Kepez’de yeni caddelerin planlaması yapılıyor iken, Büyükşehir ve Kepez Meclis üyesi sevgili Çetin Özler,  İmar Komisyonu’nda diyor ki bir demokrasi kahramanının ismini, Suphi Türel’in ismini bu caddeye verelim. Kepez Belediye Meclisi’nin teklife evet demesi ile bu isim bu caddeye konuluyor. Ancak caddenin açılması meselesi seneleri alıyor. Hem o gün bu caddeye babamın ismini veren Sayın Mehmet Atay’a ve belediye meclis üyelerine hem de bu yolu açan Hakan Tütüncü Başkan’ımıza ve mesai arkadaşlarına gönülden teşekkür ediyorum.” 

Caddeyi hem inşaat aşamasında hem de açılış öncesi incelediğini belirten Türel, “Gerçekten rahmetli babamın adına yakışır bir cadde olmuş. Fevkalade konforlu bir cadde” dedi.

SUPHİ TÜREL’İN EVLADI OLMAKTAN ŞEREF DUYUYORUM
Duygusal anlar yaşayan Başkan Menderes Türel, babasıyla şu hatırasını paylaştı: “Gazeteciliğe henüz yeni başlamıştım. Daha 18-19 yaşında bir delikanlıydım. Muhabirlikle başladım mesleğe.  O dönemlerde babam da gazeteciydi, ailemiz gazeteci. Babam bana dedi ki oğlum bak basın toplantılarına gideceksin, genç delikanlısın. Herkes soracak, kim bu çocuk diyecek. Herkes seni birbirine tanıtıyor iken, Suphi Türel’in oğlu diyecekler. Ama benim en büyük muradım, duam, bir gün inşallah herkes beni Menderes Türel’in babası olarak tanır. İşte bugün ben burada Suphi Türel’in evladı olmaktan şeref duyuyorum.”

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181