Antalya Doğu Garajı projesi halk oylamasına sunulacak!
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Güneş Doğudan Yükseliyor' sloganı ile planlanan 'Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi' tanıtım toplantısı Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in katılımıyla gerçekleştirilen toplantı Yüksek Şehir Plancısı Can Kubin proje sunumu ile başladı. Proje sunumunun ardından Doğu Garajı ve Çevresi düzenlemesi hakkında bilgi veren Başkan Menderes Türel, 2 buçuk senedir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

850 METRE UZUNLUĞU OLAN CADDE
Büyükşehir Belediyesi olarak turizmin gelişmesi açısından birçok projeye imza attıklarını hatırlatan Başkan Menderes Türel, Doğu Garajı projesi için üretilebilecek en uygun çözümleri bölgeyi ilmek ilmek inceleyerek ortaya koyduklarını söyledi. Doğu Garajı projesiyle başlayıp Ali Çetinkaya Mahallesi çevre düzenlemesi ve Cumhuriyet Meydanı genişletilmesine kadar birçok çalışma yaptıklarını belirten Türel, "Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi Antalya'nın yeni Kaleiçi'si olmaya aday olan Balbey Kentsel yenileme projesi. Ali Çetinkaya Mahallesi Antalya'nın giriş kapısıdır. Şehir içine geldiğinizi burada hissedersiniz. Şehrin bu girişi ile birlikte Cumhuriyet Meydanı ve Tophane düzenlemesi yapılacak. Seçim döneminde dediğimiz gibi o turist bu dükkâna girecek. 850 metre uzunluğu olan bir cadde düzenlemesi yapılacağını ifade eden Türel, "Caddenin sağında ve solunda yer alan apartmanların cephe giydirmeleriyle beraber bambaşka bir görünüme sahip olacak" dedi.

PROJE REFERANDUMA GİDİYOR
Doğu Garajı projesinin ilk ön sunumunu geçen sene 25 Mart tarihinde yaptıklarını anımsatan Menderes Türel şöyle konuştu: "Sizlerin de fikirlerini alarak tekrar kapını çalışıyoruz ve projenin nihai halini sizlerle paylaşıyoruz. Doğu Garajı ve çevresi düzenlemesi ile ilgili son kararı yine halkımız verecek. Bu projeyle de referanduma gidiyoruz. Bizler önerilerinizi aldık, meslek odalarının uzmanlarıyla da görüştük ve artık söz sizde." 31 Temmuz Pazar Günü Doğu Garajı projesini referandum yoluyla halk oylamasına sunacaklarını belirten Türel, "Muhtarlarımızda seçim kurullarından aldığımız seçmen listeleriyle, tam bir seçim disipliniyle, devlet memurları ve muhtarlarımızdan oluşan 3 kişilik sandık heyetleriyle kimliklerinizle gelerek imza karşılığında oy kullanacaksınız. Yap derseniz başımın üstünde, yapma derseniz canının sağ olsun. O zaman başka projelere bakarız. Bu projenin takdirini sizlere sunuyoruz. İstemiyorum diyenler için Gri, istiyorum diyenler içinse beyaz oy pusulası olacak" ifadelerini kullandı. 

Müzeyyen YÜCE/Antalya Körfez Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181