Antalya Ernez'de 40 yıllık yol açıldı!
Finike’nin en uzak mahallesi olan Ernez’de 40 yılın ardından açılan yolda, asfalt sevinci yaşanıyor. Ernez’in Finike yoluna bağlantısını dörtte üç oranında kısaltacak yeni yolun çalışmaları, zorlu bir coğrafyada 63 metre yükseklikteki dev kayaları kırılarak gerçekleştirildi. 

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri şimdi de 2 kilometrelik yolda asfalt çalışması başlattı.

AŞILAMAYAN YOLLARI AŞTIK
Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Ernez’deki asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Ernez’in 40 yıllık hayalini gerçekleştirdiklerini söyleyen Akdemir, “Başkanımız Menderes Türel’in talimatıyla hemen çalışmalara başladık. Ernez’in çok virajlı ve kötü bir yolu vardı. Bu çileyi bitirmek için dağın yamacından kestirme bir yol açılması gerekiyordu. Kayaları kırarak çok zorlu çalışmayla yeni yolu açtık. Şimdi de asfaltlama çalışmamıza başladık. Yol kenarlarına güvenlik için bariyer de yapacağız. Ernez’e, Kaş’a, Doğantaş’a Çamlıbel’e, Yazır’a bu bölgede yaşayan tüm vatandaşlara yolumuz hayırlı olsun” diye konuştu.  Akdemir, Ernez’in yanı sıra Yazır, Çamlıbel ve Ördebek yaylası olmak üzere bu bölgede 23 kilometre sathi kaplama asfalt yaptıklarını da sözlerine ekledi.

TÜREL SÖZ VERDİ YAPTI 
Ernez Mahalle Muhtarı Niyazi Başaran da kendisinin küçüklüğünden beri mahallelerine onlarca siyasinin gelip “Bu yolu açacağız” diye söz verdiğini belirterek, “40 yıllık hayalimiz gerçek oldu. 63 metrelik yükseklikteki kayayı yardık ve yol geçtik. Yeni açılan kestirme yol ile ulaşım kısalacak. Sorunumuzu çözme sözü veren ve sözünü kısa sürede yerine getiren Başkanımız Menderes Türel’e ve ekibine teşekkür ediyoruz.  Allah razı olsun” dedi. 

DEV KAYALARI KIRDILAR
Yıllarca farklı siyasetçilerin sözünü verdiği ancak bir türlü yapılamayan yol Menderes Türel’in talimatı ile kayalar kırıla kırıla açılmıştı. Açılan yoldan Ernez’e giden Menderes Türel’i karşılayan vatandaşlar , “40 yıldır siyasetçiler gelir bu çınarın altında yol sözü verir. Seçim biter, ne gelen olur ne de giden. Başkan Menderes Türel, yolu gelmeden yaptı. Yaptığı yoldan Ernez’e geldi. Başkanımız hayallerimizi gerçeğe dönüştürdü” demişlerdi. 


Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181