Antalya Kaş’a 3 yılda 272 milyon TL’lik yatırım yapıldı!
Antalya Büyükşehir Belediyesi iftar sofrasını bu kez Kaş’a kurdu. Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda yoğun katılımla gerçekleşen iftar programına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Ak Parti Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. İftar yemeğinin ardından Kaşlılara seslenen Başkan Türel, “Tüm engellere rağmen her yerde ilklere imza atarak Antalya’mızı tüm ilçeleriyle yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

TERMİNALİN TEMELLERİ YÜKSELİYOR
Kaş’ta yıllardır çözüm bekleyen sorunları ortadan kaldırdıklarını ifade eden Türel, şöyle konuştu: “Kaş’ta yaptıklarımız ortada. Gömbe’de senelerdir içme suyu kanalizasyon sorunu konuşulur dururdu. Birkaç senede yaptık, tamamladık, hizmete açtık. Kaş’ın terminal projesi, yine senelerdir konuşulan bir konuydu. “Ah bir taşısak” denirdi. Bu terminal alanında çok güzel bir proje inşallah gerçekleşecek. Ağulu’da temelleri yükseliyor, binalar yükselmeye başladı. Danışma, bekleme salonu, güvenlik, turist danışma ofisi, polis, zabıta, emanet, otopark, her şeyiyle fevkalade çağdaş bir terminal Kaş’ımızda hizmete girecek. Yaklaşık 8 milyon TL’ye yakın bir yatırımla bunu gerçekleştireceğiz.”

KAŞ’IN TOPTANCI HALLERİ BİRLEŞİYOR
Turizmde olduğu kadar tarımda da Kaş’ın çok ciddi bir potansiyeli olduğuna vurgu yapan Türel, Antalya’nın en büyük toptancı halini Kaş’a yapacaklarını müjdeledi. Türel, “Kaş’ımızın artık farklı yerlerdeki toptancı hallerini, Kınık Toptancı Hali’nde bir araya getireceğiz. Muhtemelen Antalya’nın en büyük hali Kaş’ta olacak. Doğu’da Alanya’da, Batı’da Kaş’ta yapıyoruz. Merkezde de toptancı hal projemiz var. Bunun 300 bin metrekarelik kısmının projesini tamamlayıp, ilk etapta hizmete sunmaya çalışacağız. Şu an Antalya’daki mevcut Toptancı Hal’in büyüklüğü 250 bin metrekaredir. Kaş’ta çok daha geniş bir alanımız var. İlk etapta 300 bin metrekaresini inşallah tamamlayacağız ve 150 milyonluk bir yatırım olacak” diye konuştu.

OVA VE ÇAVDIR’A VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR
Ovalıların spor tesisi, Çavdır’ın ise düğün salonu taleplerine de değinen Başkan Türel, şöyle devam etti: “Dün arkadaşlarımızla konuştum. Kaş’ta Ova’mıza bir sözümüz vardı. Spor tesisi yapacağız demiştik, spor salonunu öncelikli yapacağız ve orada da 2 milyonluk bir yatırımla en kısa zamanda hizmetini sağlamış olacağız. Yine Çavdır’da bir düğün salonu, bunu da en kısa zamanda gerçekleştirmiş olacağız. Altyapısıyla, üstyapısıyla köylere yaptığımız, beldelerimize yaptığımız çalışmalarla çok önemli hizmetleri Kaş’ımızla buluşturuyoruz.”

ÇUKURBAĞ’DA KANALİZASYON SORUNU BİTİYOR
Doğal güzellikleriyle önemli bir turizm merkezi olan Çukurbağ Yarımadası’nda da altyapı çalışmalarının tamamlanacağını ifade eden Türel, “Çukurbağ Yarımadası’nda kanalizasyon çalışmalarına turizm sezonu sonuna kadar ara verildi ama sezon bitsin, Ekim ayında yeniden başlarız. Kaş Çukurbağ’daki kanalizasyon çalışmasını da tamamlayacağız ve o güzelim yarımadamızı da bir altyapı riskinden kurtarmış olacağız” dedi.

TOPLAM YATIRIM 272 MİLYON TL 
Kaş’ta 3 yılda tamamlanan ve devam etmekte olan projelerin yaklaşık 272 milyon TL değerinde olduğuna dikkati çeken Türel, şunları kaydetti: “Şöyle alt alta topladığımızda Kaş’ımızda yaklaşık 272 milyon TL’ye yakın bir yatırımdan bahsediyoruz. Bunlar projeleri başlayan ve devam etmekte olan çalışmalarımız. Kaş’ımıza helali hoş olsun, feda olsun. Kaşlılar her şeyin en güzeline layıktır. Bunların hepsi sizin için, bu hizmetlerin gerçek mimarları sizlersiniz. Sizler bizleri desteklemeseydiniz, bu görevlere getirmeseydiniz acaba bu hizmetler olur muydu? Geçmişte 5 yıllık ara verdiğimizde Antalya’da maalesef hizmet adına hiçbir şey olmadığını hep birlikte gördük. İşte sizin dualarınız ve desteklerinizle bugün bu hizmetleri yapabiliyoruz. O yüzden ben Kaş’ta yaptığımız bütün hizmetlerde bize verdiğiniz destekler, göstermiş olduğunuz sabırdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Özellikle bu hizmetlerin gizli kahramanları siz sevgili Kaşlı hemşehrilerimi alkışlıyorum.”

ŞEHİT VE GAZİLERİ UNUTMADI
Konuşmasının sonunda şehit ve gazileri de unutmayan Başkan Türel, sözlerini şöyle noktaladı: “Böylesine güzel bir iftar sofrasında sizlerle olmak benim için büyük bir onur ve gurur vesilesi. Bugün burada barış ve huzur içerisinde aramızda yabancı misafirlerimiz de var, onlarla birlikte, sizlerle birlikte böyle bir sofrayı paylaşabiliyorsak bunu bu vatan için canını veren, kanını akıtan şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Allah hepsinden razı olsun şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun, tüm gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Böylesine güzel, mütevazı soframızda böylesine insan zenginliği olan bir ortamda sizlerle buluşmamıza vesile olduğunuz için teşekkür ediyorum.”

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181