Antalya Kepez sit alanı mağdurları tapularına kavuşuyor!
Kepez’de, güzel işler olmaya devam ediyor. Düden Çayı ve Çevresi Doğal Sit Alanı’nda evleri olan vatandaşların, 25 yıla yakın yaşadıkları yıkım korkusu sona eriyor. Kepez Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle sit alanı ve çevresindeki gecekonduların mülkiyet problemini, hak sahiplerine sit alanı dışından arsa tahsisi yaparak, çözüyor.

Söz verdi, meclise getirdi
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sit alanı bölgesinde geçtiğimiz günlerde bir eve yaptığı ziyarette, sit mağdurlarına arsa tahsisi müjdesi vermişti. Başkan Tütüncü, sit alanı ve çevresindeki gecekondu sahiplerine, sit alanı dışından en yakın bölgeden arsa tahsisi yapacaklarını açıklamıştı. Bu müjdeden kısa bir süre sonra hak sahiplerine arsa tahsisi yapılması talebi belediye meclisi gündemine alındı.

Sit alanı ve çevresinde 900’den fazla hak sahibine arsa tahsisi yapılacak.  Sit alanındaki sorunun hızlı bir şekilde çözülmesi için de tahsisler, hak sahiplerinin tapu müracaat dosyalarını tamamlamaları durumuna göre bölümler halinde gerçekleştiriliyor.

İlk tahsisler meclisten geçti 
Kepez Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısında tapu müracaatı dosyasını tamamlayan 204 hak sahibine sit alanı dışında belediyeye ait parsellerden arsa tahsisi yapılması talebi, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmişti. Plan ve Bütçe Komisyonu da ilgili kanunlara göre hak sahipliği bulunan 204 kişiye arsa tahsisi yapılmasını, işlemlerde belediye başkanına ve belediye encümenine yetki verilmesini uygun görerek, konuyu meclise havale etti.

Geçtiğimiz Cuma günü yapılan devam meclisinde, arsa tahsisi oy çokluğu ile meclisten geçti. 204 hak sahibine arsa tahsisi yapan gündem maddesine, Ak Parti, MHP grubu ve bağımsız meclis üyeleri kabul, CHP grubu ise ret oyu verdi.

“Söz verdik. Şimdi çözüyoruz”
Kepez’in çözülemez denilen, bir mülkiyet problemini daha çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Hakan Tütüncü, “2014 seçim kampanyasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ile sit alanındaki ve çevresindeki gecekonduların sorununu çözeceğimizi vaat etmiştik. Şimdi çözüyoruz. Biz sözlerimizin arkasındayız, vaatlerimizi yerine getiriyoruz. İki belediye el ele vererek 25 yıla yakın süren bu sorunu çözüme kavuşturuyor. Dosyasını tamamlayan 204 hak sahibimize sit alanı dışından belediye parsellerinden arsa tahsisi yapılmasını kapsayan meclis kararımızı aldık. Hayırlı uğurlu olsun. Diğer hak sahiplerine de dosyalarındaki evrakları tamamlamalarıyla birlikte meclis kararını alıp arsa tahsisini yapacağız.”

Tütüncü, hak sahiplerinin, arsa tahsisi yapılan yerlere ruhsatlı ve iskânlı yapıların yapılarak tamamlanması ve yeni evlerine taşınmasından sonra sit alanındaki gecekonduların tahliyesine başlanılacağının altını çizdi.

Kepez Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181