Antalya Kepez sit alanı mağdurlarına tapu müjdesi!
Fevzi Çakmak Mahallesi’nde, 500 vatandaşın 30 yıllık tapu özlemini gideren Kepez Belediyesi, Düden Çayı Sit Alanı’ndaki gecekonduların sahiplerine de tapu mutluluğu yaşatıyor. Sit alanını içerisinde kalan 46 gecekondu hak sahibine tapu tahsisi yapılması kararı meclisten geçti.

Kepez Belediyesi, ilçenin müzminleşen, çözülemez denilen tapu sorunlarının çözümünde vatandaşın yüzünü güldüren güzel işlere imza atmaya devam ediyor.

Başkan Hakan Tütüncü döneminde Fevzi Çakmak ve Kütükçü mahallelerinde askeri alanda kaldığı gerekçesiyle 2000 yılında yıkılan 120 gecekondunun yok hükmünde olan hak sahipliliği, yapılan imar düzenlemesiyle yasal hale getirilmişti. 120 vatandaşa, yakın bir tarihte tapuları verilecek.

Yine Fevzi Çakmak Mahallesi’nde, 2-B şerhinden dolayı okul, park ve yol imar parsellerinde kalan yaklaşık 500 gecekondunun 30 yıla yakın devam eden tapu sorunu da çözülüyor.
Kamusal hizmet alanı içerisinde kalan gecekondu hak sahiplerine,  gecekondu kanunu kapsamında en yakın yerden arsa tahsisi yapılacak. 500 kişi içerisinde hak sahipliği tespiti tamamlanan 50  vatandaşa, arsa tahsisi yapılması talebi, Kepez Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçti.

Sit alanındaki 27 yıllık tapu sorunu tarihe karışıyor 
Kepez Belediye Meclisi, tapuyla ilgili sevindirici bir kararı da Düden Çayı Sit Alanı içerisinde kalan gecekondularla ilgili aldı. Bilindiği üzere Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu, 1992 yılında Düden Çayı ve çevresini 1.derece Doğal Sit alanı ilan etmişti. Sit alanının Kepez Belediyesi sınırları içerisinde kalan gecekondular da o tarihten itibaren tapu problemini yaşamaya başladılar.

Kepez’in çözülemez denen birçok imar ve mülkiyet sorununu çözme başarısını gösteren Başkan Hakan Tütüncü de 2014 yerel seçim çalışması sırasında geldiği Düden Çayı ve Çevresi Doğal Sit Alanı’nda tapu problemini çözeceklerinin sözünü vermişti.

Büyükşehir’in desteği ile çözülüyor
Sorunun çözümü amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi, aldığı meclis kararıyla; Düden Çayı’nın, Şelale, Baraj ve Habibler mahallelerini kapsayan kısmındaki düzenleme yetkisini 3 yıl süreyle Kepez Belediyesine verdi.

Kepez Belediyesi de Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği yetki kapsamında sit alanındaki tapu problemini çözüyor. İlgili kanun gereği sit alanındaki yaklaşık 600 gecekondu hak sahibine, sit alanı dışından en yakın bölgeden tapulama yapılacak.

İlk tahsisler meclisten geçti
Belgelerle ve ilgili kanun kapsamında hak sahibi olduğu tespiti tamamlanan 46 gecekondu hak sahibine arsa tahsisi yapılması talebi, Kepez Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısında karara bağlandı. 46 hak sahibine tapu tahsisi yapılması için Encümene ve Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi oy birliği ile meclisten geçti.
Sit alanındaki diğer gecekondu sahiplerine de hak sahipliği tespiti tamamlandıktan sonra Belediye meclisinden karar alınarak tapuları verilecek.

Tütüncü, çözüm sözünün gereğini yaptı
Kepez’in, müzminleşen mülkiyet sorunlarını,  muhatabı olan vatandaşları mutlu edecek şekilde çözdüklerini belirten Başkan Hakan Tütüncü, “Hem Fevzi Çakmak’ta hem Sit alanında hemşehrilerimize verdiğimiz çözüm sözünü yerine getirmiş olmanın mutluğunu yaşıyoruz. Sözlerimizin arkasındayız ve vaatlerimizi bir bir yerine getiriyoruz. Şelale, Habibler ve Baraj mahallelerimizde Sit alanı çevresinde kalan yaklaşık 600 gecekondu hak sahibimize tapuları hayırlı uğurlu olsun. Çözülemez denen bir sorunu daha ekibimle, meclis üyelerimizle yoğun bir mesai ile çalışarak çözdük. Sorunun çözümüne desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e, Büyükşehir ve Kepez Belediyesi meclis üyelerimize ve bürokratlarıma teşekkür ederim.” açıklamasın yaptı.

Tütüncü, sit alanındaki gecekonduların tahliyesini de tapu tahsisi yapılan hak sahiplerinin yeni konutlarına taşınmalarından sonra yapılacağının da altını çizdi.
Düden Çayı havzası, gecekondulardan tahliye edildikten sonra, Rekreasyon alanı olarak değerlendirilecek.

Kepez Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181