Antalya Kızıltoprak ve Yenigün’de su baskınları tarih oluyor!
Antalya genelinde alt yapı seferberliği başlatan ASAT Genel Müdürlüğü, merkez ilçelerin yağmur suyu sorunlarını çözmeye devam ediyor. ASAT, bu kapsamda Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak ve Yenigün mahallelerinde başlattığı yağmur suyu çalışmalarını tamamlandı. Şiddetli yağışlarda su baskınlarına maruz kalan iki mahalleye 6 milyon yatırım maliyetiyle 10 bin metre uzunluğunda yağmursuyu hattı döşendi. 

ASAT ekipleri, Kızıltoprak mahallesi yağmur suyu çalışmalarında 400’lük, 600’lük, 800’lük korige borular ile 800’lük, 1200’lük ve 1400’lük betonarme borular kullandı. Yenigün Mahallesi’nde betonarme boruların yanı sıra farklı ebatlarda kutu menfez imalatı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sağlam ve modern yağmursuyu çalışmaları sayesinde bu mahallelerde artık istenmeyen sel ve baskın görüntüleri yaşanmayacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181