Antalya'lı müteahhitler yılın ilk toplantısını yaptı!
Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Deniz Karataş başkanlığında yılın ilk toplantısını yaptı
 
2017 yılı değerlendirmesi ve sonuçlarının ele alındığı toplantı da 2018 yılın da yapılması düşünülen çalışmalar ve planlamaların görüş alış verişi gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Deniz Karataş, “Yönetim kurulumuz 2017 yılını her bakımdan yakından takip etmiş, sektörümüzün daha üretken ve başarılı çalışmalar yürütebilmesi için sık sık toplantılar gerçekleştirerek gündem oluşturmuştur.  Yeni yılda da çalışmalarımızın temposunu düşürmeden aynı şekilde devam ettirilmesi öngörüsü toplantımızda ele alınan ana konulardan biri olmuştur. 2018 yılının bu ilk günlerinde inşaat sektörümüz temposu, ülke ekonomisine kattığı ivme’nin uygulamalar ile sağlanacak, tüm imkan ve fırsatlar sayesinde yine lokomotif görevini üstlenmeye devam edecektir” dedi.

Fuarlara yakın takip
Öte yandan Yönetim Kurulu üyeleri ise ele alınan bir çok konuda görüş alışverişinde bulundu, değerlendirmeler yaptı. Bunlar arasında Demir ve inşaat malzemelerinde fiyat ki gelişimi konusu yakın takip edildiği hatırlatıldı. Ayrıca özellikle Antalya da her konu da gerçekleşen fuarlara katılım gösterilerek yakın takip edileceği belirtildi. Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu özellikle Yerli Para Yerli Malım alışverişin teşvik ve destek çalışması anlayışının sürdürülmesi çağrı katkısına desteğin sonuna kadar devam edileceğini belirtti.
 
Yerli ürün yerli para ile…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde çıkarılan ve 28046 sayılı resmi gazete de yayınlanan 2011/13 nolu genelgeyle ihalelerle yerli ürün kullanımının tercih edilmesi ve yerli ürün kullanımına yönelik mevcut hükümlerin uygulanmasına hassasiyet gösterilmesinin sektör de ki canlılığı arttıracağı ifade edildi. Başkan Deniz Karataş, “Dünya ülkeleri kamu alımlarında yerli firmaları tercih ettikleri halde bizde ki bazı bürokratların yabancı marka tutuculuğunu anlamakta zorluk çekiyoruz. Yerli asansör sanayi kalitesi güvenlik standartları ve montaj sonrası hizmetleri ile tüm ihtiyaçlara cevap verecek seviyede olup ciddi takibi konusunda disiplin altına alındığını belirtmek isterim” dedi
 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181