Antalya Şarampol Caddesi'nde otopark sorunu çözülüyor!
Büyükşehir Belediyesi, Şarampol Caddesi’ni dünyanın en güzel alışveriş sokaklarından biri haline getirecek ‘Şarampol Güzelleşiyor’ projesini adım adım hayata geçiriyor. Bir zamanlar Antalya’nın ticaret ve yaşam merkezlerinden olan efsane caddeyi yeniden canlandıracak projenin ilk etabı olarak Tonguç Caddesi üzerinde başlatılan yeraltı geçişli üç kavşak yapımı sürerken, projenin diğer bir ayağı olan Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme çalışmaları da start aldı.

BİNALAR BOYANIYOR
Bu kapsamda Şarampol Caddesi’nin Yener Ulusoy Bulvarı ile Sokullu Caddesi arasında kalan bölümündeki binaların boyanmasına başlandı. Caddeye bakan binaların ön cephelerinde kaplama çalışması, yan ve arka cephelerinde ise boyama yapılıyor. Arka cephede kalan binalar da yeniden boyanıyor. Caddeye renk katacak 5 süs havuzunun temelleri de atıldı. Ulaşım ve park sorununu çözecek otoparkların yenileme çalışmaları da devam ediyor.

EN GÜZEL YAYALAŞTIRMA PROJESİ
Şarampol Caddesi uygulanacak olan konsept ile her gün yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği bir alışveriş sokağı haline gelecek. Proje, yalnızca Antalya’nın değil, Türkiye’nin ve dünyanın en önemli yayalaştırma projelerinden biri olacak. Havuzuyla, suyuyla, renkleri, düzenlemeleri, kent mobilyaları ile oluşturulacak yeşil alanları ve oyun parklarıyla Antalya’ya gelen herkesin görmeden gitmek istemeyecekleri bir bölgeye dönüşecek. Proje ile birlikte Şarampol Caddesi daha yeşil bir görünüm kazanarak mevcut görünümünden daha fazla canlı olacak.

GECE GÜNDÜZ CANLI KALACAK
Cadde üzerinde yerleştirilecek kent mobilyalarının yanı sıra, kafe ve restoran gibi reaktif birimler açık alan olarak kullanılacak. Mevcut binaların görünümüne zarar vermeden, tabela, klima gibi görüntü kirliliğine sebep olan dış üniteler uygulanacak teknikle kaybedilecek. Gündüz olduğu kadar gece saatlerinde de aktif olarak kullanılacak caddeye aydınlatma elemanları ile canlılık kazandırılacak.

YERALTI OTOPARKLARI
Cadde güzelleştirmenin çok ötesinde olan projeyle Şarampol’un ulaşım ve otopark sorunu da çözülüyor. Bölgeye yer altı otoparkları yapılacak. Bunların üzerinde park olarak yeşil alan oluşturulacak. Burada yaklaşık bin araçlık otopark kapasitesi ortaya çıkacak. Otoparklarla, araçlarıyla gelen vatandaşların otopark sorunu yaşamadan caddeye ulaşabilmesi ve ticari hareketlilik sağlanması amaçlanıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181