Antalya Ulu Camii Projesi kazı çalışmaları başladı!
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatıyla yaptırılan Ulu Cami ve İslam Eserleri Müzesi çalışmaları sürüyor. Eski Köy Hizmetleri alanında yapılacak görkemli yapı için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Projeye göre camii İnşaatında Antalya’nın beyaz taşları kullanılacak. Türk-İslam Sanatları Müzesi’nde 450 kişilik konferans salonu, İslam sanatları atölyeleri yer alacak. Müzenin yanında restoran, kafeler, kütüphane, çocuk bakım merkezi, çocuk oyun alanları da yapılacak. Cami Antalya’nın turizmine de fayda sağlayacak.

Üç ilçenin kesişme noktası
Projede, klasik Osmanlı camilerinin gelenekselleşmiş şemasını stilize eden bir çalışma yer alacak. Projede toplam 42 bin 800 metrekare alanın 12 bin 800 metrekaresi, dörtte birden fazlası yeşil alan olacak. 10 bin kişilik kapalı, 20 bin kişilik açık ibadet alanı bulunacak. 53 metre kubbe yüksekliği, 42 metre kubbe çapı, dört minaresinden 2’si 87 metre, 2’si 72 metre olacak. Sadece doğal güzellikleriyle değil tarihi mirası ile de dünyanın ilgi odağı olan kültür başkenti Antalya Ulu Camii ve İslam Eserleri Müzesi ile yeni bir çekim merkezi kazanıyor.

Antepe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181