Antalya'ya Çin yatırımı!
G20 zirvesi dünya liderlerini Türkiye’de bir araya getirmekle kalmadı küresel yatırımcıların ilgisini de Antalya’ya çekti. Gayrimenkul uzmanları, Antalya’da düzenlenen G20 zirvesi’nin ilk meyvelerinin özellikle Çinli yatırımcılarla gerçekleştirilebilecek işbirlikleriyle alınabileceği görüşünde.

Güvenli liman Türkiye
Arap coğrafyasındaki yüksek hacimli yatırım harcamaları, Ortadoğu’daki karışıklıktan kaçanların güvenli liman olarak Türkiye’yi görmeleri ülkemizin son yıllarda yabancı yatırımcıların uğrak durağı olmasını da beraberinde getirdi. Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün’e göre ise yeni döneme Çinli milyarderler damga vuracak.

Türkiye’nin G20 Zirvesi’nde muhteşem bir ev sahipliğine imza attığını belirten Öngün, “Böylesine zorlu bir organizasyonu bu denli profesyonelce düzenlemek gerçekten çok büyük bir başarı. Zirve sayesinde Türkiye, yazılı, görsel ve sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu. Uluslararası alanda Antalya’nın tanıtımı milyar dolarlarla ifade edilen bir Reklam kazandı. Şimdiye kadar ABD, Kanada gibi büyük ülkeleri yatırım için tercih eden Çinli milyarderlerin gözü yeni yatırımları için Antalya’da cazip fırsatları kolluyor” dedi.

Antalya’nın marka değeri artıyor
Çin’in 596 milyarder ile milyarder sayısı 537 olan ABD’yi, geride bıraktığına dikkati çeken Öngün, “Çin günümüzde dünyanın en büyük ikinci ekonomisine sahip ülke. Daha lüks koşullarda yaşamak isteyen Çinli iş adamlarının yatırımları da gelirleri doğrultusunda yön buluyor. Yakın zamanda Antalya’nın liman şehri ve farklı sektörlere uygun fırsatları sunmasından etkilenen yatırımcılar şehrin çehresinin değişmesinde rol oynayacaktır” diye konuştu.

Öngün sözlerine şunları da ekledi: “G20 zirvesi, Expo 2016 gibi dünya çapında önem kazanan atılımlar Türkiye’nin gayrimenkul avantajlarını ön plana çıkarıyor. Alman, Rus gibi Akdeniz bölgesini tercih eden yatırımcıların ardından şimdi de Çinli iş adamlarının yatırımlarıyla Antalya’daki gayrimenkul değerlerinin artması öngörülüyor” 

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181