Döşemealtı Ekolojik Pazar açılışı için sayılı gün kaldı!
Döşemealtı Belediyesi'nin Bahçeyaka Mahallesi Kapalı Semt Pazarı yanına ilave olarak yaptırdığı ekolojik yöresel ürünler pazarının tamamlanmasına sayılı günler kaldı.

550 pazarcı esnafının satış yaptığı, 9 dönüm arazi üzerine kurulu Bahçeyaka Kapalı Semt Pazarı yanında bulunan bin 100 metrekarelik bölüm, Ekolojik Pazar'a dönüşüyor. Büyük bir kısmı tamamlanan semt pazarı kısa süre sonra hizmete girecek. Ekolojik Pazar inşaatının yanı sıra pazarın eskiyen bölümlerinin de bakım ve onarımı yapılıyor. Çürüyen yerleri yenilenen çatılar ve diğer alanlar boyanıyor.

Üreticiler faydalanacak
Bir ay içerisinde tamamlanması beklenen Ekolojik Pazarda 60 esnaf için stant yeri hazırlanacak. İlçe sakinleri kendi yetiştirdikleri yöresel ürünleri tüketiciyle buluşturacak. Zabıta ekipleri, kendi yetiştirdiği organik ürünleri satacak kişilere alanı tahsis edecek ve sadece yer işgaliye ücreti alacak.

Yenilenebilir enerji
Bahçeyaka Mahallesi Kapalı Semt Pazarı'nın çatısına kurulacak güneş panelleriyle Döşemealtı Belediyesi, kendi enerjisini üretecek. Yasal izinleri alınan yenilenebilir enerji projesi için ihale aşamasına gelindi. Projeyle Döşemealtı Belediyesi, temiz enerji konusunda örnek bir belediye kimliğine kavuşacak.

Döşemealtı Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181