İşte Antalya'nın vizyon projeleri!
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Antalya'ya kazandırmak istediği rüya projelerinden Kruvaziyer ve Yat Limanı Liman Projesi için deniz ve kara zemin etüt çalışmalarına başlandı. Turizm sektörüne büyük katkı sağlaması beklenen proje ile Antalya tarihi, doğası ve çekim merkezleriyle kruvaziyer turizmde dünyanın en önemli merkezlerinden biri olacak.

Projenin hayata geçirileceği Lara Birlik Plajı'nın batı ucunda kruvaziyer ve yat limanı yapımına yönelik deniz ve kara zemin etüt çalışmaları yapılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu standartlar çerçevesinde yürütülen etüt faaliyetlerinin ardından, bir proje daha hem Antalya'ya hem de Türkiye'ye kazandırılacak. Şehir merkezine yakın ve dev yolcu gemilerinin uğrayabileceği Kruvaziyer Limanı Projesi ile Antalya kanatlanacak. Proje ile 2 adet 345 metrelik, 1 adet 150 metrelik, 4 adet 100 metrelik yolcu gemisi aynı anda iskeleye yanaşabilecek. Yat Limanı ise 426 yat kapasiteli olacak. Kruvaziyer ve yat turizminin önemli noktalarından biri haline gelecek Antalya'ya deniz yoluyla gelecek binlerce turist, esnahn yüzünü güldürecek.

BOĞAÇAYI PROJESİ
Türkiye'nin Kanal İstanbul'dan sonraki ikinci çılgın projesi olan Boğaçayı Projesi, Antalya'nın geleceğine yön verecek ve Antalya'ya çok önemli marka değer sağlayacak. İçerisinde yaşam merkezleri, halka açık rekreasyon ve aktivite alanları, yat limanları, restoranlar yer alacak. Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olması beklenen proje kapsamında yat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil oluşturulacak. Boğaçay nehrinin beslenme havzası içerisinde kalan 927 kilometrekarelik alanın tamamı ele alınarak, havza bütünü içerisindeki her türlü afet ve altyapı riskine çözümler getirilecek. Projeyle, Konyaaltı bölgesini tehdit eden ciddi taşkın ve sel riskinin de önüne geçilecek. Son 80 yılda 70 metresi kaybolan Konyaaltı sahilindeki erozyona da çözüm getirilecek.

HOLYWOOD ANTALYA'DA
Antalya, 5 bin dönüm arazi üzerine kurulacak film platosu ile dünya sinemasının yeni merkezi olacak. Dünyaca ünlü filmler Antalya'da çekilecek. Boğaçayı Projesi kapsamında Antalya'ya Hollywood'dakine benzer film platosu kazandırılacak. Dünyada güneş ışığı açısının film çekimi için en uygun iki şehirden biri Los Angeles diğeri Antalya. Bu şansı ve Antalya'nın zenginliklerini, ekonomiye ciddi bir katma değer olarak kazandırmak üzere Antalya Film Stüdyoları için Boğaçayı Projesi içinde 5 bin dönümlük bir arazi ayırıldı. Proje, ABD'li dünyaca ünlü film yapımcılarının büyük ilgisini çekti.

DÜNYA'NIN EN GÜZEL SAHİLİ
Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın pırlanta gerdanlığı Konyaaltı Plajı'na dünyanın en güzel sahil projesini uygulamaya hazırlanıyor. STK'larm yön verdiği proje ile Konyaaltı, içinde sosyal alanlar, meydan, kültür merkezlerinin de yer alacağı yepyeni bir çehreyle misafirlerini ağırlayacak. İhale aşamasına gelen projeye yaz sezonunun ardından başlanılması hedefleniyor.

TÜNEKTEPE'YE SİMGESEL TESİS
Döner Gazino'nun bulunduğu Tünektepe'de Antalya'nın gelecekteki simgesi olabilecek bir turistik tesis cazibe merkezi ve yaşam alanı projesi hayat bulacak.Tünektepe'ye ulaşım Sarısu'dan teleferikle olacak. Proje gerçekleştiğinde Antalya'ya gelen herkes, nasıl ki New York'ta Özgürlük Heykeli'ni konuşuluyorsa Antalya'da da Tünektepe'yi konuşacak.

KÜLTÜR VE TİCARET MERKEZİ
Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'yle Antalya yeni bir alışveriş konseptiyle tanışacak. Kentin yeni kültür ve ticaret merkezi, alışılagelen AVM'lerden farklı olarak sokağın içeriye çekilmesiyle isimlendirilmiş yapılardan farklı, geçirgen ve açık, doğal hava akışının, ferah boşlukların olduğu bir yapı olarak projelendirildi. Festival Çarşısı da buraya taşınarak, geleneksel çarşı kültürü yaşatılacak. İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı ile Antalya Şehir Tiyatrosu'nu da buraya taşınacak. Projenin nekropol bölümünde ise Türkiye'de bir ilk olarak arkeolojik bir kazı alanının üstten gezilmesine olanak sağlanacak.

Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'ye örnek olacak rüya projesi 'Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi' ile Antalya yeni bir cazibe merkezine kavuşuyor. Sosyal alanları, pazarları, halk pazarları, okulları, yeşil alanları, alışveriş caddeleri, müzeleri, içinden geçen raylı sistemi ile Kepez İve Santral Antalya'nın en kaliteli bölgesi olacak. Antalya'yı kanatlandıracak dev proje halkın büyük desteği ile adım adım hayata geçiyor. Proje ile mahalle sakinleri tek kuruş ödemeden, metrekareleri kadar daire sahibi olacak, mülkleri 3 kat değerlenecek.İki mahalledeki 3 bin 258 hak sahibinin yüzde 93'ü ön protokolü imzalayarak projeye evet dedi.

261 BİN METREKARE ALAN
Modern çağın teknik imkan ve donanımları göz önüne alınarak oluşturulan proje ile mahalle sakinleri, büyük meydanlar, göletler, müzeler, yeşil alanlar, çocuk parkları, alışveriş alanları, yarı açık pasaj alanları, camiler, okullar, pazar alanları, hastane gibi yaşam standartlarını en üst seviyeye çıkaracak sosyal alanlara kavuşacak. Proje toplam 261 bin metrekare yeşil alanıyla Türkiye'ye örnek bir yaşam merkezi olacak. Kepez ve Santral mahallelerinden raylı sistem hattı da geçecek.

DEĞERİ KATLANACAK
Proje boyunca kira yardımı yapılacak vatandaşların taşınma giderleri bile karşılanacak. Antalya'nın çehresini değiştirecek proje ile hak sahiplerine tek kuruş ödemeden metrekare hakları kadar daire sahibi olma, aynı sokakta oturma, ister büyük bir tek daire ister küçük metrekareli iki daire sahibi olma gibi imkanlar sunuluyor. Proje tamamlandığında iki mahalle Antalya'nın en prestijli bölgelerinden biri haline gelecek ve değerini misli misli katlayacak.

ÇİFTÇİNİN ELEKTRİĞİ
Bir hayal daha gerçek oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in sulama birliklerine ve kooperatiflerine bedava elektrik vaadi hayat buldu. Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulamada çiftçinin enerji maliyetini sıfırlamak üzere Döşemealtı İlçesi'nde Güneş Enerji Santrali kurdu. Üretime hazır hale gelen santralin birkaç hafta içinde ulusal elektrik ağına bağlanması hedefleniyor. Döşemealtı İlçesi, Mellidağ Bölgesi"nde 33 bin metrekarelik bir alanda kurulan 600 KW gücündeki ilk güneş enerji santralinin güneş panellerinin montajı tamamlandı.

7 MİLYON KİLOVAT SAAT
4 aşamalı projenin ilk etabını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 3 güneş enerji santrali daha inşa edecek. İkinci etabın montaj çalışmalarını sürerken, diğer iki santralin de ihale süreci de tamamlanmak üzere. Proje bittiğinde Büyükşehir Belediyesi yıllık 2 milyon 700 bin kilovat saat elektrik üretecek. Türkiye'de ilk kez tarımsal sulama birliklerinin elektrik ihtiyacı güneşten karşılanacak. Çiftçiler, elektriğe ücret ödemeden tarımsal sulamalarını gerçekleştirebilecek.

AVRUPA'DA BİLE YOK
Büyükşehir Belediyesi, Antalyaspor'a Avrupa'nın en iyi kamp ve spor tesislerinden birini kazandırıyor. İnşası tamamlanan ve peyzaj çalışmaları süren tesis artık açılış için gün sayıyor. Modern mimarisiyle dikkat çeken Antalyaspor Tesisleri yaklaşık 25 milyon liraya mal olacak. Tesislerin içerisinde k futbol sahası, 2 küçük futbol sahası, antrenman sahası, kamp alanlı konaklama tesisleri, konforlu sporcu odaları, bin kişilik kapalı tribün, çok amaçlı kapalı sporsalonu, tenis kortu, halı saha, Antalyaspor Futbol Okulu, fizyoterapi ve fizik tedavi merkezleri, futbol ve diğer branşlara uygun tam donanımlı fitness salonu ve Antalyaspor Müzesi bulunuyor.

Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181