İşte Antalya'yı kalkındıracak yatırım projeleri!
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Antalya'ya kazandırmak istediği rüya projelerinden Kruvaziyer ve Yat Limanı Liman Projesi için deniz ve kara zemin etüt çalışmalanna başlandı. Turizm sektörüne büyük katla sağlaması beklenen proje ile Antalya tarihi, doğası ve çekim merkezleriyle kruvaziyer turizmde dünyanın en önemli merkezlerinden biri olacak.

TÜRKİYE KAZANACAK
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu standartlar çerçevesinde yürütülen etüt faaliyetlerinin ardından, hayal denilen bir proje daha hem Antalya'ya hem de Türkiye'ye kazandırılacak. Şehir merkezine yakın ve dev yolcu gemilerinin uğrayabileceği Kruvaziyer Limanı Projesi ile Antalya kanatlanacak. Projeyle 2 adet 345 metrelik, 1 adet 150 metrelik, 4 adet 100 metrelik yolcu gemisi aynı anda iskeleye yanaşabilecek. Yat Limanı ise 426 yat kapasiteli olacak. Kruvaziyer ve yat turizminin önemli noktalarından biri haline gelecek Antalya'ya deniz yoluyla gelecek binlerce turist, esnafın yüzünü güldürecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Antalya'ya kazandırmak istediği rüya projelerinden Kruvaziyer ve Yat Limanı Liman Projesi için deniz ve kara zemin etüt çalışmalarına başlandı. Turizm sektörüne büyük katkı sağlaması beklenen proje ile Antalya tarihi, doğası ve çekim merkezleriyle kruvaziyer turizmde dünyanın en önemli merkezlerinden biri olacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının belirlemiş olduğu standartlar çerçevesinde yürütülen etüt faaliyetlerinin ardından, hayal denilen bir proje daha hem Antalya'ya hem de Türkiye'ye kazandırılacak.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLECEK
Şehir merkezine yakın ve dev yolcu gemilerinin uğrayabileceği Kruvaziyer Limanı Projesi ile Antalya kanatlanacak. Projeyle 2 adet 345 metrelik, 1 adet 150 metrelik, 4 adet 100 metrelik yolcu gemisi aynı anda iskeleye yanaşabilecek. Yat Limanı ise 426 yat kapasiteli olacak. Kruvaziyer ve yat turizminin önemli noktalarından biri haline gelecek Antalya'ya deniz yoluyla gelecek binlerce turist, esnafın yüzünü güldürecek.

BOĞAÇAYI ANTALYA'NIN DEĞERİNE DEĞER KATACAK
Türkiye'nin Kanal istanbul'dan sonraki ikinci çılgın projesi olan Bogacayı Projesi, Antalya'nın geleceğine yön verecek ve Antalya'ya cok önemli marka değer sağlayacak, içerisinde yasam merkezleri, halka acık rekreasyon ve aktlvite alanları, yat limanları, restoranlar yer alacak. Yaklaşık maliyeti l milyar lira olması beklenen Boğaçayı Projesi kapsamında büyük bir yat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil oluşturulacak. Boğaçay nehrinin beslenme havzası içerisinde kalan 927 kilometrekarelik alanın tamamı ele alınarak, havza bütünü içerisindeki her türlü afet ve altyapı riskine çözümler getirilecek. Projeyle, Konyaaltı bölgesini tehdit eden ciddi taşkın ve sel riskinin de önüne geçilecek. Son 80 yılda 70 metresi kaybolan Konyaaltı sahilindeki erozyona da çözüm getirilecek.

HOLLYWOOD SETLERİ ANTALYA'DA KURULUYOR
Antalya'ya 5 bin dönüm arazi üzerine kurulacak film platosuyla dünya sinemasının yeni merkezi olacak. Dünyaca ünlü filmler Antalya'da çekilecek. Bogacayı Projesi kapsamında Antalya'ya Hollyvvood'a benzer film platosu kazandırılacak. Dünyada güneş ısıgı acısının film çekimi için en uygun iki şehirden biri Los Angeles diğeri Antalya. Bu şansı ve Antalya'nın zenginliklerini, ekonomiye ciddi bir katma değer olarak kazandırmak üzere Antalya Film Stüdyoları için Bogacayı Projesi içinde 5 bin dönümlük bir arazi ayırıldı. Proje içinde entertaintment denilen içinde çocukların, ailelerin eğlenceli vakit geçirdiği eğlence parkı da bulunacak. Proje, ABD'li dünyaca ünlü film yapımcılarının büyük ilgisini çekti.

DÜNYA'NIN EN GÜZEL SAHİLİ
Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın pırlanta gerdanlığı Konyaaltı Plajına dünyanın en güzel sahil projesini uygulamaya hazırlanıyor. STK'ların yön verdiği proje ile Konyaaltı, içinde sosyal alanlar, meydan, kültür merkezlerinin de yer alacağı yepyeni bir cehreyle misafirlerini ağırlayacak. Projede; yeşil alanlar denize kadar kesintisiz ulaşacak, vatandaşlar için sahil, önünde hiçbir engel ve duvar olmayacak şekilde düzenleniyor. Antalyalıların ve her yıl şehri ziyarete gelen on milyonlarca turistin en iyi şekilde faydalanacağı Konyaaltı bir dünya projesi olarak Antalya'nın değerine değer katacak. İhale aşamasına gelen projeye yaz sezonunun ardından başlanılması hedefleniyor.

TÜNEKTEPE'YE SİMGESEL TESİS
Döner Cazino'nun bulunduğu Tünektepe'de Antalya'nın gelecekteki simgesi olabilecek bir turistik tesis cazibe merkezi ve yasam alanı projesi hayat bulacak. Tünektepe'ye ulaşım Sarısu'dan teleferikle olacakTeleferikle birlikte halkın da günü birlik ulaşabileceği, istifade edebileceği bir tesis olarak hizmet verecek. Proje gerçekleştiğinde Antalya'ya gelen herkes, nasıl ki New York'ta Özgürlük Heykeli'ni konuşuluyorsa Antalya'da da Tünektepe'yi konuşacak.

Star Antalya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181