Konyaaltı Kentsel Sahil Düzenleme Projesi ihalesi Temmuz'da
Dünyaca ünlü 6.2 kilometre uzunluğundaki Antalya Konyaaltı sahilinin yenilenmesi için geri sayım başladı.

Antalya Konyaaltı Kentsel Sahil Düzenleme Projesi’nin tamamlandığını, ihalesinin Temmuz ayı içinde yapılacağını belirten Başkan Türel, “Bu proje alanına Minicity ile ilgili alanı da dahil ettik. Gerçekten Konyaaltı’na yakışır bir şey olacak. Bunun da Temmuz ayı içerisinde ihalesini yapabilirsek en geç Ağustosta yer teslimini Ekim’de yaparak inşaatı başlatıp en azından sahil kısmını önümüzdeki yaz sezonunda kullanılabilir hale getirme düşüncesindeyiz. Bu arada Varyant’ın önünü açıyoruz. Varyantın önü kördü, tıkalıydı. Varyant Antalya’nın nostaljik bir yoluydu. Bu projenin devamında araç trafiğine açarak ama kontrollü trafik dediğimiz tek gidiş-tek gelişlik bir yaşam trafiğini de sağlayacak şekilde bu nostaljiyi de bu projenin içerisinde koruyacağız” dedi.

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilini yeni baştan yaratacak proje, Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası'nın birlikte gerçekleştirdiği yarışmayla ortaya çıktı. 51 projenin katıldığı Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması, kentin standardını yükseltmek, kalite değerini artırmak, yeni sosyal yaşam alanları sunmak amacıyla düzenlendi.

Kazanan ekip Münire Sağtan…
Yarışmayı yüksek mimar Mucip Ülger başkanlığında mimar Şemşettin Tugay, yüksek mimar Ali Özel, şehir plancısı Yrd. Doç. Dr. Olgu Çalışkan, peyzaj yüksek mimarı Barış Ekmekçi, mimar İsmet Güngör, yüksek mimar Seda Gücü ve peyzaj mimarı Münire Sağat'tan oluşan ekip kazandı.

Ayfer Erdoğan / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181